Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Novotný nevzpomíná na Vancouver nejlépe, Soči má být poslední olympiádou

Praha – Dvaatřicetiletý snowboardcrossař Michal Novotný je v plném zatížení před nadcházející olympiádou v ruském Soči. Má být jeho poslední. O motivaci má postaráno, chce zlepšit dojem zejména z té předešlé ve Vancouveru, kde naskočil na trať těsně po zranění. 

Michal Novotný
zdroj: ČTK autor: Martin Štěrba

Pro Novotného bude olympiáda v Soči už třetí v pořadí, startoval už v Turíně, kde měl snowboardcross svou olympijskou premiéru. V Itálii skončil třináctý. "Myslel jsem, že už Vancouver bude poslední, takže teď mám pocit, že bude Soči poslední olympiáda. Ale když se podívám na Tomáše Krause, kterému je čtyřicet a závodí parádně, tak je možné všechno. Ale zatím si myslím, že bude poslední."

Vylepšit chce zejména dojem z Vancouveru, kde naskočil na trať prakticky bezporstředně po vážném zranění a na jeho výkonu to bylo znát. "Vancouver byl první závod po celkem vážném zranění obou kotníků, poprvé jsem po dvou měsících jezdil a nebyl jsem zrovna v extra dobré formě. Nejsou to úplně dobré vzpomínky," přiznává.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Michalem Novotným

Novotný si trať v Soči vyzkoušel už během testovacího závodu. "Profil trati bude asi podobný. Na druhou stranu se dá ze sněhu postavit cokoliv, takže těžko říct. Tuším, jak to bude dlouhé, kde by mohly být jednotlivé skoky, ale trať může být jiná. V Soči bude hrát velkou roli i počasí, v jednu chvíli prší, za půl hodiny sněží, za deset minut zase fouká. Na tom bude hodně záležet," uvědomuje si.


Dobré umístění by mohlo zajistit přísun nových nadějí ke sportu, o kterém se zatím v tuzemsku moc nemluví. "Mladých, co závodí, máme málo, snad se to bude zlepšovat. Budou se stavět nějaké nové tratě, snad se tam objeví noví mladí závodníci a že se ten sport trochu v Čechách rozjede," doufá Novotný ve změnu situace, ve které se nachází většina méně divácky atraktivních a známých sportů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články