Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Němečtí sáňkaři byli suverénní i v závodě družstev, Češi skončili devátí

Soči - I poslední sáňkařskou soutěž na Hrách, závod družstev, ovládli Němci. Hned za nimi s druhým nejlepším celkovým čase dojeli domácí Rusové, třetí skončili Lotyši. Česká štafeta ve složení Vendula Kotenová, Ondřej Hyman a sourozenci Lukáš a Antonín Brožovi obsadila deváté místo. Závod byl zároveň i rozlučkou italské legendy Armina Zöggelera, který po jeho skončení oznámil konec kariéry.

Vítězný německý sáňkařský tým
zdroj: ČTK/AP autor: Natacha Pisarenko

Vítěz mužského závodu Felix Loch, ženská šampionka Natalie Geisenbergerová i nejlepší dvojice Tobias Wendl a Tobias Arlt při olympijské premiéře štafety potvrdili roli favoritů a ve všech dílčích jízdách zaznamenali nejrychlejší časy. "Všichni jsme dobří přátelé a teď jsme společně i olympijští vítězové. Neuvěřitelné," řekla Geisenbergerová. "Je to paráda. Známe se odmala, chodili jsme do stejné školy a teď nás čeká obrovský večírek," přidal Loch.

Rusko porazili o vteřinu a připravili stříbrnou rozlučku pro Alberta Demčenka, který stejné místo obsadil i mezi jednotlivci. Stejně jako dvaačtyřicetiletý Rus dal ve štafetě sbohem kariéře i Armin Zöggeler - čtyřicetiletý majitel rekordních šesti olympijských medailí však na bronz z mužského závodu nenavázal a s italským týmem skončil pátý. "Je těžké se loučit, přece jen jsem jezdil hodně dlouho. Ale přišel můj čas," uvedl Zöggeler.

Německo potvrdilo postavení sáňkařské velmoci, když získalo už 31. zlato, zatímco ostatní země mají dohromady třináct olympijských vítězství. Loch se navíc třetím triumfem pod pěti kruhy vyrovnal současnému reprezentačnímu trenérovi Georgu Hacklovi.

Soutěž družstev: 1. Německo (Geisenbergerová, Loch, Wendl/Arlt) 2:45,649, 2. Rusko (Ivanovová, Demčenko, Denisjev/Antonov) -1,030, 3. Lotyšsko (Tirumaová, Rubenis, A. Šics/J. Šics) -1,646, 4. Kanada (Goughová, Edney, Walker/Snith) -1,746, 5. Itálie (Gaspariniová, Zöggeler, Oberstolz/Gruber) -1,771, 6. USA (Hamlinová, Mazdzer, Niccum/Terdiman) -1,906, 7. Rakousko (Kastlungerová, Kindl, A. Linger/W. Linger) -2,828, 8. Polsko (Wojtusciszynová, Kurowski, Poreba/Mikrut) 4,104, 9. Česko (Kotenová, O. Hyman, L. Brož/A. Brož) -4,156, 10. Slovensko (Gbúrová, Ninis, Zemaník/Petrulák) -4,516.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články