Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Návštěvnost olympijského parku na Letné předčila očekávání

Praha – Ke komplexnímu olympijskému vysílání se letos připojila jedna výrazná novinka – olympijský park v srdci českého hlavního města. Organizátoři slibovali spoustu sportovních atrakcí i spojení se sportovci přímo v dějišti Her v Soči, a když hovořili o metách očekávané návštěvnosti, rozhodně si nekladli nízké cíle. A i když zdaleka ne všichni s projektem souhlasili, skutečnost předčila očekávání pořadatelů.

Slavnostní otevření Olympijského parku na Letné
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Návštěvníci si mohli na Letné vyzkoušet snowboard, běh na lyžích, curling… "Ale asi největším tahákem pro veřejnost byly místní zaledované chodníky, to se stalo absolutním hitem," řekla mluvčí Olympijského parku Soči – Letná Zuzana Kalátová.

Fanoušci si oblíbili také prostor před velkoplošnými obrazovkami, kde zažívali okamžiky radosti, například s českými biatlonisty, během jejichž závodů dosahovala návštěvnost nejvyšších čísel. Absolutním rekordmanem pak byla sobota 15. února, kdy do parku přišlo 33 144 lidí.

Z Letné po celou dobu olympiády vysílalo také sportovní studio České televize. Mnoho diváků k televizi přilákala například v neděli devátého února Martina Sáblíková, sledovaly ji více než dva miliony lidí. Ještě lépe si vedlo hokejové derby mezi Čechy a Slováky z úterního večera.

Do parku přišlo celkově během 17 dní více než 400 000 návštěvníků. Organizátoři parku si pochvalují, že do něj nepřicházeli jen přihlížet snažení českých sportovců, ale že si osm sportovních disciplín na místě přístupných i sami rádi vyzkoušeli.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články