Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Možná jsem byla trochu přemotivovaná, přiznala Pančochová po návratu

Soči – Šárka Pančochová medaili na zimních olympijských hrách nezískala, přesto byla aktérem jednoho z největších českých příběhů, který se v Soči odehrál. Bronz byl ve slopestylu nesmírně blízko, nakonec však vše přebila diskutabilní rozhodnutí rozhodčích a hlavně hrozivě vypadající pád. Ale to už je mnohokrát popsaná historie, v chatu se čtenáři ČT sport se Pančochová věnovala zejména dalším plánům.

Šárka Pančochová
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Wong

Bronz byl opravdu blízko, zejména v první jízdě. "Hrozně jsem to tam chtěla dát a zlepšit jízdu," vypráví Pančochová. A pak přišel pád… "Olympiáda ale není konec světa, bude za čtyři roky znovu. A budu mít šanci tam znovu zabojovat," je si vědoma.

Pančochová se několikrát vyjadřovala ke způsobu hodnocení její první jízdy. Za svým hodnocením práce rozhodčích si stojí. "Myslím, že by bylo o něco jednodušší to přijmout, kdyby to byl jen můj názor. Ale slýchala jsem to na každém rohu od všech. Já si stojím za tím, co jsem předvedla," říká.

Hned po svém vystoupení na olympiádě se vrátila do České republiky, ale zřejmě tu moc dlouho nepobude a vyrazí zpět do Spojených států. "Musím říct, že Colorado je takový můj druhý domov. Rozhodně tam trávím víc dní než v Česku," konstatuje Pančochová.

Čeští fanoušci ji tak na tuzemských svazích hned tak neuvidí. Nejen kvůli počasí. "V blízké době jsem docela zaneprázdněná a v České republice není moc sněhu. Příští rok se ale uvidíme na světovém poháru ve Špindlerově Mlýně," vzkazuje svým příznivcům.

Po olympiádě bude nucena opět najet do běžného závodního kolotoče. Vše však stejné jako před olympiádou nebude, minimálně se jí podařilo svůj sport více zviditelnit. Přitom poznamenává, že zpočátku jí stačila pouhá radost ze závodění.

"Když jsem začínala, tak to nikdy nebylo o tom dostat sponzory," vysvětluje. "Bylo to o radosti z ježdění. Základ je, aby to člověka bavilo, pak přijde motivace dělat nové triky sama," motivuje Pančochová svým příkladem nové zájemce o svou disciplínu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články