Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mezi sněhem a bahnem – přípravy na hry v Soči pokračují

Krasnaja Poljana – Ruské Soči – město, které bude hostit závody Formule 1, mistrovství světa ve fotbale a úplně nejdřív v roce 2014 zimní olympijské hry. Přes 30 miliard dolarů a 55 tisíc dělníků v každodenním nasazení by mělo být dostatečnou zárukou toho, že za 15 měsíců tu monstrózní hry skutečně odstartují. Krasnaja Poljana, jedno ze středisek olympiády, se zatím topí místo sněhu v bahně.

Ledové koryto pro hry v Soči
zdroj: ČT24

V horském středisku olympijských her 2014 zakrývá sníh zatím jen vrcholky kavkazských velikánů. V případě nouze mají pořadatelé například pro skokanský areál ležící jen 600 metrů nad mořem vymyšlené až tři způsoby umělého zasněžování.

V současnosti je Krasnaja Poljana jedno velké staveniště. Všude rostou obří stavby hotelových komplexů, dopravní infrastruktury i samotných sportovišť.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Petra Svěceného

V ledovém korytě trénují sáňkaři z celého světa včetně české šestice. Po smrtelném úrazu Gruzínce Kumaritašviliho ve Vancouveru je bezpečnost na prvním místě.

"Trať není tak extrémně udělaná do rychlosti a není tak složitá, jako je Vancouver. Myslím, že takovou dráhu už nikdy stavět nebudou," prohlásil český závodník Ondřej Hyman.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články