Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Měla jsem být třetí, říká Pančochová. Po pádu se už chystá na U-rampu

Soči – Šárka Pančochová, která upadla v druhé finálové jízdě slopestylu, je v pořádku a chce večer absolvovat trénink na U-rampě. Po něm se rozhodne, jestli nastoupí do středečního závodu. Z dramatické události si pamatuje všechno a tvrdí, že to její další snowboardingovou kariéru nijak nepoznamená. Jen ji mrzí, že rozhodčí nebyli při posouzení její první finálové jízdy ve slopestylu štědřejší. "Mluvila jsem se všemi kamarády a lidmi kolem mě a ti říkali, že jsem měla být třetí," uvedla Pančochová, která nakonec skončila pátá.

Šárka Pančochová
zdroj: Reuters

Nedělní vyšetření neodhalila žádná zranění a dnes ráno se Pančochová cítila dobře. "Je to o dost lepší, než jsem čekala," uvedla. "Jsem tedy dost namožená, krk mě bolí, záda mě bolí, ale to nejhorší je zažehnané."

U-rampa prý není v ideálním stavu

O svém dalším účinkování na olympiádě se rozhodne večer po tréninku. "Spíš si myslím, že kvalifikaci pojedu, ale uvidím. Chci tam jít a trochu se svézt. Prý to není žádný hit," komentovala zprávy od kamarádů, že koryto není ideální.

Trénink před závody je dnes ale jediný a je dost možné, že se rampa bude ještě měnit podle názorů závodníků a trenérů. "Je to drsný, ale máme to všichni stejný. Takže si to musím oťukat. Prý to není úplně dobrý. Takže tam chci jít, abych tam něco udělala, aspoň skákala rovně, abych věděla, na čem jsem," plánovala.

Rozhodčí Pančochové nepřáli

V první části finále slopestylu Pančochová předvedla dobrou jízdu. "Myslela jsem si, že dostanu víc bodů," přiznala.

I ve slopestylu mužů se debatovalo o tom, jak mohl vyhrát Sage Kotsenburg z USA, když si sáhl na sníh. "Vyhrát měl Mark McMorris," řekla Pančochová na adresu bronzového medailisty. "A podle toho, jak to nastavili u kluků, kteří jeli na styl, daleko dopadali, dlouho drželi 'graby', jsem měla být jednoznačně třetí. Měla jsem techničtější jízdu, ty dvě holky daly 'basic' skoky," vykládala slangem. "Podle toho, jak to rozhodovali u kluků, jsem byla přesvědčená, že mi ty body dají," dodala.

Pančochová mohla patnáct minut po konci jízdy podat protest, ale sama přiznává, že by to bylo zbytečné. "Jediné, co rozhodčí udělají, je to, že přepočítají body, co tam napsali, a řeknou vám, proč ta jízda byla horší. Odůvodní si to podle svého. Ve finále ale všichni víme, že to bylo jinak," prozradila.

"Do hlavy se moc nebouchám"

Z pádu ve druhé jízdě si pamatuje Pančochová všechno a děkovala helmě, kterou má od zámořských X-games novou se speciální kevlarovou vložkou. "Rozprostřela náraz, díky tomu nemám otřes mozku. Jsem moc ráda, že to funguje. Použila jsem to poprvé, do hlavy se moc nebouchám. Po dlouhé době to byla taková rána a musím říct, že jsem OK na to, jak to vypadalo," uvedla třiadvacetiletá závodnice.

Šárka Pančochová:

"Já jsem byla nadšená, všechny holky dávaly super rotace, byla to dobrá reprezentace slopestylu na prvních Hrách. I ti kluci to tam hrozně zabíjeli."

Byl to jeden z jejích nejhorších pádů v kariéře. "Už jsem se dlouho nevypnula. Jeden z horších pádů, aniž bych se zranila," přiznala. Důvodem byla velká motivace získat medaili a jízda na riziko. Jenže Pančochová si na skok najela moc rychle. "Chtěla jsem se zlepšit, ale hodně jsem se odrazila a přetočila jsem to," popisovala. Ještě v letu si říkala, že to nějak zvládne. "Ale nedotočila jsem to, kously se mi paty a šla jsem," prohlásila. "Mohlo to dopadnout o dost hůř, na videu to nevypadalo vůbec dobře," konstatovala Pančochová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články