Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Lyžování nemá logiku, nechápal Bank po povedeném super-G

Soči - Lyžování prý nemá logiku. Ondřej Bank myslel, že do superobřího slalomu na olympijských hrách ani nenastoupí, nakonec z toho byl jeho nejlepší výsledek v kariéře. A to neměl ani pořádně připravené lyže, takže si devátého místa považuje.

Ondřej Bank
zdroj: ČTK/AP autor: Johann Groder

"Nadmíru spokojený," prohlásil. Spravil si náladu po kombinaci, v níž byl druhý po sjezdu, ale špatným slalomem zhatil svou šanci na medaili a skončil sedmý. "Super-G jsem vůbec netrénoval," uvedl Bank. "Vůbec mi nejde načasování oblouků, netrénoval jsem to. Nechápu to," kroutil hlavou třiatřicetiletý český lyžař. "Ale někdy to tak v lyžování je. Prý ze mě měli všichni naděláno v gatích, když jsem jel," smál se a užíval si lepší náladu.

Do Soči odjel Bank s tím, že zaútočí na medaili v kombinaci. "To se naplnilo," řekl, ale uznal, že ho výsledek nakonec hodně zklamal. "Ale deváté místo v super-G, to bych si ani neuměl představit. Zapracovali jsme hodně na rychlosti, to je vidět."

Nepovedenou kombinaci chtěl pustit z hlavy. "Snažil jsem se to nerozebírat. Nechtěl jsem se s každým bavit, že jsem to měl pustit a udělat tamto nebo tohleto. Takové řeči nemám rád. Stalo se mi minimálně pětkrát, že jsem vypadl nebo něco jiného," prohlásil.

Vzpomínal na to, jak si užíval druhou pozici po kombinačním sjezdu, dnešní výkon mu vzpomínku umocnil. "Celý život na to budu vzpomínat, byl jsem naměkko. Po všech těch zdravotních problémech jsem si to strašně užíval. Ale vím, že medaile, i ta zlatá, byla krutě blízko. Bude mě to mrzet do konce života," uznal.

Vysmál se řečem rakouských lyžařů, kteří po nezdaru v kombinaci tento závod kritizovali. Jeho zařazení do programu Her a také málo času na trénink. Do kritiky se pustil překvapivý vítěz sjezdu Matthias Mayer, podle nějž měli výhodu slalomářští specialisté.

"Rakušané jsou cvičené opice. Nemají takový talent, nejezdí tak dobře a hezky jako Viletta, Kostelič nebo Miller. Mají jen famózní zázemí, mají vychytané drobnosti," uvedl český lyžař. "Z jejich strany je to čistá politika. Mými vzory byli Kjetil Andre Aamodt nebo Lasse Kjus, kteří byli schopní vyhrát kombinaci, slalom, obřák i super-G," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články