Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Lekce moderního hokeje

Včerejšek rozdělil hokejové reprezentace na neúspěšné a na ty, které mohou pomýšlet na medaile. Bohužel mezi první skupinou jsou i naši, takže je čeká neslavný návrat k práci v klubech. S Američany jsme prohráli po zásluze, soupeř byl prostě lepší po všech stránkách.

Martin Hosták
zdroj: ČT24 autor: V Rejl

Ano, první třetinu naši hráči dokázali držet ďábelské tempo Američanů, dvě trošku smolné branky dostaly soupeře na koně a my neměli cestu, jak se vrátit do zápasu. Soupeř hrál výborně, přesně takovýto je současný trend moderního hokeje. Neuvěřitelný pohyb umocněný opravdu prudkými přihrávkami, které ještě více zrychlují hru.

K pohybu dokážou Američané přidat svůj typický atribut, hru do těla, kompaktnost formací a hlavně neuvěřitelnou šikovnost. To už nejsou ti berani, kteří nahodí puk za soupeřovu branku a jdou se o něj rvát. Hráči jako Kane, Brown, Kessel, no vlastně skoro všichni dokáží v maximálním pohybu ještě čarovat s hokejkou.

Jejich hra připomíná úspěšné americké juniory. Hokej, kdy nejdůležitějším momentem je transition, tedy přechod z obranné fáze hry do útočné a naopak. Připomenu ještě výborného Quicka a nevyjde z toho nic jiného než zasloužený postup do semifinále olympijského turnaje.

Kluky nahlodal třetí gól

Naši neodehráli špatnou první třetinu, dokázali se přizpůsobit obrovskému tempu americké hry. Hodně kluky nahlodal třetí gól v naší síti, necelé dvě vteřiny před koncem první třetiny, který fakticky i statisticky rozhodl zápas.

Utkání nevyšlo Ondřeji Pavelcovi, z obránců hráli nejlépe Tomáš Kaberle se Zbyňkem Michálkem. Dopředu stačila soupeři jen druhá formace. Konečně byl vidět Krejčí s Hemským a Michálkem - jednoznačně nejlepší naši. Ukázalo se, že náš národní tým čeká výměna generací a s ohledem na čím dál užší základnu špičkových hráčů tuto obměnu nevidím moc optimisticky.

Olympijský turnaj ukázal, jak má současný hokej vypadat, a právě Američané jsou v tomto ohledu asi nejlepší. Jestli vyhrají celý turnaj, to se teprve uvidí, ale na hru v jejich podání je radost koukat. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články