Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ledecká: Užívám si to, vždyť je to můj první olympijský start

Krasnaja Poljana - Ještě pár dní před odletem na olympijské hry do Soči to nevypadalo s Ester Ledeckou vůbec dobře a mohla zůstat i doma. Snowboardistku tak bolela záda, že nemohla skoro chodit, nemohla si zavázat ani tkaničky u bot. Až zázračné ruce fyzioterapeuta Pavla Koláře ji daly dohromady a Ledecká se tak dnes mohla postavit na start paralelního obřího slalomu. Obsadila v něm sedmé místo.

Ester Ledecká
zdroj: REUTERS autor: MIKE BLAKE

"Dneska to bylo super, protože pan doktor Kolář udělal spoustu práce," řekla Ledecká, vítězka závodu Světového poháru a celkově druhá žena konečného pořadí seriálu. Byla považována za favoritku na medaili, ale po nevydařené první kvalifikační jízdě dostala už ve čtvrtfinále Švýcarku Patrizii Kummerovou, pozdější vítězku olympijského závodu, a prohrála.

"Věřila jsem si, já vždycky věřím, že musím dokázat tu soupeřku porazit, ale Kummerová byla prostě rychlejší, to se stane," hodnotila Ledecká. "Snažila jsem se, dělala jsem pro to maximum, ale nevyšlo to," řekla. I tak prý byla spokojená, neboť si naplánovala umístění do desítky. "Byl to hrozně pěkný závod, obřák byl postavený krásně," uvedla.

Sport
zdroj: ČT4

První kvalifikační jízda byla po ránu na ledu. "Těžká trať to byla, jak na zimáku," přirovnala. Potom začalo svítit sluníčko a sníh povolil. "Při té čtvrtfinálové jízdě jsem ale udělala chybu při nájezdu do roviny a tady dole v poslední části, ale ještě si na to musíme sednout s trenérem a podívat se na video, aby se to příště nestalo," prohlásila.

Nervozita na ni nedolehla, závod brala jako jeden z mnoha, jako Světový pohár, v němž se v aktuální sezoně dostala třikrát na stupně vítězů. "Byl to pro mě úplně stejný závod jako ostatní svěťáky, nic míň, nic víc," ujišťovala.

V sobotu má v Extreme parku v Roza Chutor na programu paralelní slalom. "Měli bychom mít zítra trénink, takže se trochu projedu, rozhýbu se a uvidím, jak to půjde," upozornila, že ji mohou opět limitovat záda. Cíl má podobný. "Do desítky, když se to povede, bude to krásný," řekla. "Užívám si to, vždyť je to můj první olympijský start," dodala osmnáctiletá snowboardistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články