Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kvůli úkolům nemůžou děti sledovat olympiádu, zlobí se ruští poslanci

Moskva - Ruští poslanci nejsou spokojeni se sledovaností olympijských her na televizních obrazovkách a rozhodli se napomoci k jejímu zvýšení. Podle televizní stanice Dožď parlament z iniciativy poslanců kremelské strany Jednotné Rusko vyzval učitele základních škol, aby žákům dávali méně domácích úkolů a umožnili jim dění v Soči sledovat.

Ruští školáci
zdroj: ČTK/AP autor: Tsuyoshi Matsumoto

Dolní komora ruského parlamentu si vzala příklad z rozhodnutí ruského ministerstva obrany, které už před olympiádou vydalo příkaz jednotkám, aby výcvikový režim přizpůsobily harmonogramu olympijských soutěží. K útvarům v poli se dokonce rozjely mobilní soupravy se satelitním příjmem televizního signálu, aby cvičící vojáci mohli Hry vidět v přímém přenosu.

Podle ruských novinářů organizátorům Her vadí i volná místa na tribunách olympijských stadionů. "Označit tribuny za poloprázdné by bylo nesprávné, ale o plném domě hovořit nelze," napsal nedávno list Vedomosti. Oficiálně jsou přitom všechny vstupenky vyprodány, k mání nejsou většinou ani ve volném prodeji.

Organizátoři tvrdí, že národní olympijské výbory své kvóty vstupenek odebraly, ale nedokázaly je všechny prodat. Část vstupenek navíc povinně směřovala i do odlehlých ruských regionů, které o olympijské hry nemusejí mít zájem.

 

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články