Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kovář: Moc jsem klukům nepomohl

Soči - Zklamáním skončila premiéra na olympijských hrách pro brankáře Jakuba Kováře. Opora hokejistů Jekatěrinburgu v KHL dostala v úvodním utkání v základní skupině proti Švédsku důvěru jako jednička, ale už po 51 vteřinách druhé třetiny za stavu 0:3 opouštěl Kovář brankoviště. Svého prvního startu pod pěti kruhy se tak dočkal i Alexander Salák z Petrohradu. 

Jakub Kovář
zdroj: ČTK/AP

Ondřej Pavelec z Winnipegu, který stejně jako další hráči z NHL přicestoval do Soči v pondělí, sledoval vstup do turnaje jen z tribuny a měl by podle plánu nastoupit v pátek proti Lotyšsku. "Nedá se říct, že by nám zápas zamotal hlavu. Dopředu jsme avizovali, že další utkání bude chytat Pavelec. Řekl jsem to i jemu. Dále pak budeme reagovat," uvedl trenér Alois Hadamczik.

Kovář inkasoval z deseti střel tři branky. "Mrzí mě to, dostal jsem velkou šanci, bohužel mi to moc nevyšlo. První gól jsem neviděl, doufal jsem, že to půjde na lapačkovou stranu, ale netrefilo mě to. To samé ten třetí. Jen jsem si kleknul a doufal, že mě to trefí. Ale neměl jsem ani štěstí v tom, že by mě to trefilo, když střelu nevidím," řekl Kovář, který po střelách Erika Karlssona a Henrika Zetterberga inkasoval přes stínícího hráče před brankovištěm.

Vyčítal si gól Patrika Berglunda ze 14. minuty na 0:2, Švéd jej propálil z levého kruhu ránou na bližší tyč. "Druhý gól mě mrzí, ten jsem si měl pohlídat. Já jsem mužstvu moc nepomohl, kdybych ten druhý gól zastavil, tak to mohlo vypadat úplně jinak," litoval Kovář. "Byla to rána, ale ruku jsem měl přilepit k tělu a puk neměl do sítě projít. Měl jsem ho chytit. Nemá smysl řešit, proč a jak to vzniklo."

Kouč Hadamczik sáhl po třetím gólu ke změně a Kovář musel protrpět zbytek utkání na lavičce. "Vzdávat jsem to nechtěl. Ale bylo jasné, že je potřeba tým nakopnout. Chtělo to nějaký impulz. Po třetím gólu jsme měli hlavy dolů. Bohužel jsme dostali hned čtvrtý gól. Ale hra se potom změnila, vypadalo to mnohem lépe. Myslím, že do dalších zápasů můžeme jít docela optimisticky," uvedl Kovář, který má ve sbírce bronzy ze světových šampionátů 2011 a 2012.

Pětadvacetiletý gólman šel do turnaje s velkou formou, poslední dva měsíce kraloval brankářům v KHL. "Necítil jsem se špatně. Potřeboval jsem na začátku trošku více střel. Ale žádné pěkné střely, které bych si chytil, nepřišly. Byly tam jen samé tečované, zacloněné. Nedostal jsem se do toho. Tak to v hokeji někdy chodí. Prostě přijde někdy takový zápas. Ale pro mě přišel v blbou dobu," dodal Kovář. "Nedostal jsem žádný blbý gól, abych se musel stydět a chodit v kanálech. Ale fakt mě to moc mrzí." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články