Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kanaďanky i Američanky si s přehledem zajistily semifinále

Soči - Největší favoritky ženského hokejového turnaje, reprezentantky Kanady i USA, si bez problémů zajistily přímý postup do semifinále olympijského turnaje v Soči. Oba celky mají na kontě ve skupině A plný počet šesti bodů poté, co Kanada zdolala Finsko 3:0 a Američanky rozdrtily Švýcarsko 9:0. Finky a Švýcarky budou hrát čtvrtfinále s nejlepšími dvěma týmy ze skupiny B.

Radost kanadských hokejistek
zdroj: ZUMA autor: Chuck Myers

Kanaďanky, které triumfovaly na olympijských hrách třikrát za sebou a jen v roce 1998 je předčily Američanky, si připsaly pod pěti kruhy už 17. výhru za sebou. Finky ale držely krok až do 50. minuty, než se trefila Meghan Agostaová-Marcianoová. Brankářku Nooru Rätyovou, která si připsala celkem 39 úspěšných zákroků, překonaly ještě Jayna Heffordová a Rebecca Johnstonová.

Američanky už v první třetině nastřílely Švýcarkám pět gólů. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí se na vítězství podílely Kendall Coyneová a Amanda Kesselová, sestra útočníka Toronta Phila Kessela, který bude v Soči také hrát v americkém dresu.

Výsledky hokejového turnaje žen

Skupina A:
USA - Švýcarsko 9:0 (5:0, 1:0, 3:0) Branky: 10. a 34. Lamoureuxová, 11. a 16. Kesselová, 41. a 44. Coyneová, 11. Deckerová, 15. Knightová, 56. Carpenterová
Kanada - Finsko 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) Branky: 50. Agostaová-Marcianoová, 53. Heffordová, 57. Johnstonová


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články