Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

K finalistovi MS musíme mít respekt, řekl Hadamczik

Soči – Češi mají za sebou druhé klopýtnutí ze tří zápasů. Švýcarsko nejenže vyhrálo, ale českému týmu bylo po značnou část zápasu minimálně vyrovnaným soupeřem. Podle trenéra ČR Aloise Hadamczika současná kvalita švýcarského týmu odpovídá tomu, že jde o finalistu posledního mistrovství světa.

Český tým nemusí mrzet, že by si nevytvořil dostatek šancí. Problémem ale bylo díky výjimečnému výkonu brankáře Hillera dotáhnout útočné akce do gólu. "Při zápase nám nechybělo úsilí," řekl trenér s tím, že Švýcaři ukázali kvalitu už proti Švédsku. To sice dokázalo dát Švýcarům gól, po celý zápas ale sehrálo vyrovnanou partii. 

"Kluci odvedli dobrý kus práce, snažili se. Když tomu půjdeme i nadále naproti, věřím, že se začneme střelecky prosazovat," neztrácel Hadamczik optimismus.

Českému týmu nebylo proti Švýcarům nic platné ani to, že sehrál několik přesilovek, hlavně ve třetí třetině. "Celý zápas to bylo o jednom gólu. Máme teď dva dny volna, musíme potrénovat přesilovky, aby to v osmifinále bylo lepší," uvedl útočník Jakub Voráček. Soupeř se podle něj ukázal hlavně pevnou obranou v kombinaci s dobrým bruslením. "Hiller chytal výborně, Švýcaři měli i hodně štěstí. 'Pleky' (Plekanec) tam měl několik šancí, byly tam i tyčky, ale gól jsme nedali. Na žádný gól se těžko vyhrává," dodal útočník Filadelfie. 

  • Podrobněji k průběhu zápasu ČR-Švýcarsko ZDE

Podle brankáře Ondřeje Pavelce se prý Češi připravovali na to, že srdnatí Švýcaři budou hlavně v začátku zápasu nepříjemní a aktivní. "Prohráli jsme souboj za bránou, já vykoukl z jedné strany a on to trefil na tu druhou. Škoda, že nám tam nepadla nějaká haluz, měli jsme dost šancí," popsal český gólman s odkazem na klíčový moment z 15. minuty, kdy šel soupeř do vedení a udržel těsné skóre až do konce.

Martin Hanzal připomněl, že Švýcarsko dostalo ze tří zápasů na Hrách zatím pouze jediný gól. Čeští útočníci prý těžko hledali recept na osobní obranu a poctivé vracení Švýcarů téměř neustále v pěti lidech. "My jsme s tím měli problém a nedokázali jsme se prosadit. Navíc nám nešly přesilovky, které v takových zápasech rozhodují," přiznal Hanzal.

Radko Gudas (obránce): "Dostávali jsme se do situací, kdy jsme měli střílet, ale ještě jsme tam přihrávali. Hiller je skvělý gólman, ale toho my máme také. Mohlo to být úplně jinak, kdybychom první gól dali my."

ČR - Švýcarsko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Bodenmann (Hollenstein, Romy). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Pollock - Kovachik (oba Kan.), Woodworth (USA). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 10 253.

ČR: Pavelec - Židlický, Šmíd, Gudas, T. Kaberle, Z. Michálek, Barinka - Jágr, Plekanec, Červenka - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Voráček, Hanzal, Erat - Frolík, Nedvěd, Palát. Trenér: Alois Hadamczik.

Švýcarsko: Hiller - Streit, Diaz, Vauclair, Seger, Josi, Weber, Blindenbacher - Bieber, Traschler, Ambühl - Moser, M. Plüss, Niederreiter - Brunner, Cunti, Wick - Bodenmann, Romy, Hollenstein - Gardner. Trenér: Sean Simpson.

Česká televize nevlastní práva (//faq/otazka-tydne/109/) na šíření záznamů a sestřihů hokejových utkání ZOH na internetu. Děkujeme za pochopení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články