Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jseš normální? Nechápal trenér Soukalovou, která chtěla na start třicítky běžkyň

Soči - Famózní běžecké výkony, které jí v Soči pomohly ke dvěma stříbrným medailím a třem čtvrtým místům, vnukly biatlonistce Gabriele Soukalové myšlenku, že by na olympijských hrách nastoupila do sobotního závodu lyžařek na 30 km volnou technikou. To ale nemůže, protože nemá licenci Mezinárodní lyžařské federace (FIS).

"Ujela bych to v pohodě," řekla Soukalová. Když jí bylo šestnáct let, nastoupila do Jizerské třicítky volnou technikou a byla třetí. Možná si to brzy zopakuje. "Vzhledem k tomu, jaké dávky jsem s klukama absolvovala, tak bych to určitě v pohodě vydržela."

Po smíšené štafetě, kde se jí také běželo dobře, ji napadlo, že by někdy zkusila i závod v běhu na lyžích. "Byla by to skvělá zkušenost," řekla. Trenér Ondřej Rybář ale její nadšení nesdílel. "Jseš normální? Víš, kolik máš ještě závodů světového poháru?" řekl jí. A Soukalová ví moc dobře, že ještě dvanáct. "Ale když bude čas, určitě bych nějaké (běžecké) závody ráda absolvovala," zopakovala. Biatlonu se ale nevzdá. "Chybělo by mi to," uznala.

Po dnešní štafetě má třetí "bramborovou" medaili z olympijských her, ale dobrou náladu jí to nesebralo. "K snídani jsem měla bramborový salát," smála se. Poslední závod v Soči si užila. "Jelo se mi strašně dobře, chtěla jsem jet ještě jedno kolo," žertovala.

Opět předvedla skvělý běžecký výkon, na druhém úseku štafetu vytáhla až na druhé místo. "To je paráda," pochvalovala si, když předjížděla jednu soupeřku za druhou. Důvod její převahy? "Jsem kus ženský, ne? Mám z čeho brát, holky jsou unavený a já pořád můžu," řekla s úsměvem.

Divila se i Švýcarka Gasparinová. "Tak jsem se jí ptala, kolik váží. Prý 48," řekla Soukalová. "Tak vidíš, to jsem měla naposledy v šestý třídě," řekla jí česká biatlonistka. "Já mám přes 60," prozradila.

Když chtěla vyprávět, co dnes všechno snědla, začala zpívat. "Představte si, představte si, co jsem měl dnes k obědu... Brambory pečený, byly málo smažený...," pěla.

Proslulou písničku ale hned modifikovala. "Stejk, celý sušenky, kafe se šlehačkou, k snídani hned na lačno lososa, trochu bramborového salátu..." zpívala dál, ale hned se zarazila. "To jsem asi neměla, co?" smála se v narážce na čtvrté místo.

Utrhovat od pusy si ale prý nebude. "Když mi to chutná, to tělo si řekne," mávla rukou. "Ale je fakt, že na mě všichni koukali, jestli nejsem těhotná. Všichni mají na tácu dva talířky a já to tam skládám, aby se mi to vešlo na podnos. Jedla jsem úplně všechno jako zjednaná, což mi jde dobře. A teď se to ukázalo na trati," dodala se smíchem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články