Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jansrud: Pozor na Banka, je to dobrý slalomář

Soči – Rozdával úsměvy a rozhovory. Ale také kroutil hlavou. "Pozor na Banka, ve sjezdu překvapil a ke všemu to je dobrý slalomář," vykládal do kamery německé veřejnoprávní televize ARD v cíli kombinačního sjezdu jeho vítěz Kjetil Jansrud z Norska. Slalom do kombinace začíná v 12:30 českého času a můžete jej v přímém přenosu sledovat na ČT sport a na našem webu.

Svůj výkon nehodnotil, protože od něj, jako od majitele bronzové medaile z nedělního sjezdu se výsledek na stupně vítězů vlastně očekával. "Ano, pomohlo mi, že jsem jel již se startovním číslem devět. Trať byla ještě tvrdší a ne tak rozbitá. Ale bylo to regulérní. I Matthias Mayer se čtrnáctkou přiznal, že to bylo v pořádku," řekl Jansrud.

Jízda českého reprezentanta, jen o 14 setin pomalejší než Jansrudova, způsobila velký šok. "Bank jezdil dobře v tréninku, to jsme všichni viděli, ale to, co předvedl dnes, bylo výborné. Jasné, využil toho, že jel se čtyřkou, měl ideální podmínky. Jel skvěle a jen 14 setin sekundy odstup je pro něj výborné a pro mě velmi nepříjemné," hodnotil soupeře vítěz dopolední části superkombinace. "Odpoledne to bude hodně zajímavé a dramatické," doplnil na adresu Čecha Jansrud.

Wasmeier: Bank zná rozbité tratě

Výkon Ondřeje Banka neunikl ani Markusi Wasmeierovi, expertovi německé televize ARD. Při hodnocení sjezdu mluvil především o něm. "Všichni velcí favorité si na něj musejí dát při slalomu pozor. Pro mě není jeho výkon až takovým překvapením, ale jsem zvědavý, co předvede odpoledne," uvedl Wasmeier a naznačil, co by mohlo hrát v Bankův prospěch: "Tím, že byl druhý, pojede až zcela na konci, kdy bude trať již dost rozbitá. On ale bude mít výhodu v tom, že takové podmínky zná, neboť často jezdí s vyššími startovními čísly."

Podle Wasmeiera se může stát, že někteří sjezdaři specialisté do slalomu nenastoupí. "Chtěli si prostě zazávodit a pojali to jako výborný trénink na super-G. A pokud by jich do slalomu víc nenastoupilo, trať bude v lepším stavu a to dává větší šanci právě takovým jezdcům, jako je Bank. U něj bych nevyloučil překvapení," uzavřel expert ARD Markus Wasmeier.

Zdroj
ARD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články