Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jakš: Bronz ze štafety budeme chtít obhájit

Praha - Běžec na lyžích Martin Jakš má na zímní olympiádě skvělou bilanci: Jedina účast a jedna medaile. Někdejší mistr světa do 23 let byl členem bronzové štafety před čtyřmi lety ve Vancouveru. Podívejte se, jak se před vrcholem zimy připravoval na oblíbeném místě - na ledovci Dachstein. V Soči už má za sebou skiatlon, ve kterém dojel na 28. místě jako nejlepší z Čechů. Štafetový závod mužů na 4x10 kilometrů sledujte ZDE od 11:00 SEČ.

Je nám líto, video expirovalo.
Den s běžkařem Martinem Jakšem

Jakš je dvojnásobným medailistou z mistrovství světa juniorů z roku 2006 a světovým šampionem do 23 let na 15 km klasicky. Říkalo se o něm, že je nástupcem Lukáše Bauera. Sedmadvacetiletý závodník v roce 2011 obsadil osmé místo v Tour de Ski, kde do poslední chvíle bojoval o stupně vítězů, ale pak přišla nemoc a konec šancí na MS v Oslu. Rok 2012 opět poznamenaly nemoci, minulá sezona to samé a kvůli chatrnému zdraví nejel ani světový pohár v Liberci.

A loni na podzim? Angína a odložený začátek sezony. Letos byl těsně za desítkou v Tour de Ski, ale po závodech v Novém Městě na Moravě přišla střevní chřipka.

Už několikrát ho napadlo, kde by byl, kdyby jeho kariéru neprovázely nemoci. Moc nad tím ale nepřemýšlí. "Chci být mezi těmi nejlepšími. Občas ale něco takového jako nemoc přijde. To je v každém sportu, každý se s tím musí nějak vyrovnat," prohlásil.

Jakš by z olympiády chtěl nejcennější medaili, stejně jako každý sportovec. "To je takový sen," uvedl. "Mám ambici vyhrát, ale desítka by byla super. To je takový základ. Ve štafetě bychom chtěli být do šestého místa. Bude to asi obtížné, ale obhajujeme bronz, tak se ho budeme snažit obhájit," řekl s úsměvem. Jakše čeká během olympiády i radostná událost v rodině, narodí se mu druhý potomek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články