Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejisté Ruska putují olympijským turnajem dál

Soči - Rusko se dlouhou dobu nemohlo proti Norsku prosadit. V první třetině se hrálo bez branek, což se ruským fanouškům v hale moc nelíbilo. Z úvodního gólu se domácí hráči radovali ve 25. minutě. Zápas se rozhodl ve druhé třetině, kde Rusko získalo dvoubrankové vedení. Domácí hráči zvítězili 4:0.

Rusko-Norsko
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Humphrey

Norové nastoupili bez své největší hvězdy - útočníka Zuccarella Aasena z New Yorku Rangers. Přesto s favoritem, který zatím na turnaji nehraje podle přestav, drželi dlouho krok. Rusko mělo velký problém při rozehrávce, ale norský celek toho nedokázal gólově využít. V úvodním dějství se fanoušci branky nedočkali a na ruské střídačce byly vidět obavy. Bezbrankový stav trval až do 25. minuty. Alexandr Radulov poslal domácí do vedení, když obkroužil branku a skoro z nulového úhlu vypálil z bekhendu. Měl velké štěstí, protože jeho rána ještě gólem neskončila, ale Holos puk tečoval a bylo to 1:0. A to stále nebylo od Ruska během druhé třetiny vše. Ilja Kovalčuk zůstal chvíli osamocen před brankou a bylo z toho vedení 2:0.

"Hráli jsme podle našeho plánu, ale měli jsme smůlu, která nás podle mého názoru provázela celý turnaj. Nebýt těch dvou tečí ve druhé třetině, mohli jsme mít docela dobrou šanci," prohlásil brankář Lars Haugen.   

"V první třetině jsme dobře bránili a pak jsme dostali dva góly, které byly pro Rusy takové šťastné. Na druhou stranu dobré týmy mají štěstí. My jsme taky měli šance, ale nevyužili jsme je, takže můžeme vinit jen sami sebe," řekl norský útočník Patrick Thoresen z Petrohradu.

Sergej Bobrovskij kontroluje puk
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Humphrey

Ruští střelci nechali i hodně vyniknout Haugena, který v norské brance odvedl velmi dobrou práci. Ve třetí třetině se už snažili ruští hráči kontrolovat puk, a nedat tak Norům šanci. Rusko ale opět herně nijak nevynikalo. Na 3:0 navyšoval Alexandr Radulov, který zachytil puk a poslal ho do opuštěné norské branky. V čase 59:19 padl čtvrtý gól z hokejek ruských hráčů. Jmenovitě od Alexeje Tereščenka.

"Snažím se dávat góly, ale když se to nedaří, hraju pro mužstvo," uvedl Ovečkin. "Vytváříme si šance, ale neproměňujeme je. Ve stoprocentních šancích musíme trefit bránu. Týká se to mě, Sjomina, Malkina a kohokoliv jiného," doplnil Ovečkin.

Vítězství sborné zařídil především třemi body za dvě branky a jednu asistenci Alexandr Radulov, tři přihrávky zaznamenal Pavel Dacjuk. Gólman Sergej Bobrovskij vychytal poprvé na turnaji čisté konto. Rusko zvítězilo 4:0, olympijským turnajem tak putuje dál a zítra vyzve celek Finska.

"Mají dobrý tým, kvalitní brankáře, ale my musíme najít cestu, jak je porazit, abychom měli šanci turnaj vyhrát. Myslím, že se každý zápas zlepšujeme. Už se Slovenskem jsme hráli dobře a měli jsme hodně šancí, ale nedáváme tolik gólů," uvedl Ilja Kovalčuk. Přesto sborná na turnaji neinkasovala už 140 minut a 11 vteřin.

Rusko - Norsko 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. A. Radulov (Dacjuk), 38. Kovalčuk (A. Radulov, Dacjuk), 59. A. Radulov (Dacjuk), 60. Těreščenko (Tichonov, Tarasenko). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Pollock (Kan.) - McElman (USA), Valach (SR). Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 11 423.

Sestavy:

Rusko: Bobrovskij - Markov, Vojnov, Medveděv, Jemelin, Bělov, Nikitin, Tjutin - A. Radulov, Dacjuk, Kovalčuk - Popov, Malkin, Ovečkin - Sjomin, Anisimov, Kuljomin - Tarasenko, Ničuškin, Těreščenko - od 21. navíc Tichonov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

Norsko: Haugen - Holös, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen, Solberg, Ödegaard - Skröder, K. A. Olimb, Thoresen - Bastiansen, M. Olimb, Rosseli Olsen - Ask, Roest, Dahlström - Röymark, Hansen, Forsberg. Trenér: Roy Johansen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články