Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hanba, zlý sen pokračuje, hodnotí slovenská média prohru hokejistů

Soči – Slovinský hokejový tým se postaral o jedno z největších překvapení olympijských her. Turnajoví nováčci si zcela bez respektu vyšlápli na Slovensko a uštědřili mu po porážce s USA další tvrdou lekci. A východní sousedé jen nechápavě kroutí hlavou. Zarážející je zejména fakt, že nadšení Slovinci produkovali daleko lepší a produktivnější hokej a výsledek 3:1 odpovídá obrazu hry.

Slovenští hokejisté
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Humphrey

"Slovákům chyběla větší jiskra, v obraně dělali chyby a v ofenzivě se nedokázali prosadit přes brankáře Kristana," uvedla například slovenská tisková agentura SITA. Její zpravodajství poté přebrala většina slovenských internetových portálů. Hokej.sk článek uvedl nadpisem "Slovenský zlý sen pokračuje".

Hodnocení je to přiléhavé a v podstatě koresponduje s vyjádřením slovenských aktérů včetně českého trenéra Vladimíra Vůjtka. "Slovinci nám stačili rychlostně i po herní stránce. Do prvního gólu to byl vyrovnaný zápas, ale poté kluziště ovládl soupeř. V dané chvíli byl lepší," konstatoval.

Smířlivější nebyla ani ostatní slovenská média. "Hanba! Trpaslík nám dal velkou lekci!", ostře komentoval debakl web pravda.sk. Sme.sk píše o velké depresi, šport.sk použil slov o totálním vyhoření.

"Co nebylo, může být a věříme, že ta motyka ještě přece jen vystřelí," říká sportovní novinář Peter Buček ze Slovenského rozhlasu. "Úspěchů nemáme tak moc jako například Češi. Když přijdou, tak se z nich umíme víc radovat. Na druhou stranu, když máme tak velká očekávání - protože víme, že patříme mezi nejlepší na světě - a pak se to nepodaří, tak to zklamání je přirozeně hlubší," dodává Bohumil Stejskal z webu TakUrcitee.sk.

A pomalu se začínají ozývat hlasy komentující složení slovenského hokejového týmu. Spolukomentátorovi televize Markíza a bývalému hokejovému obránci Radoslavu Heclovi chyběl například Miroslav Šatan, jehož absence byla Vůjtkovi nejednou vytýkána. Internet zatím zaplavují vtipy o Šatanovi. "Miro je určitě rád a ukazuje doma palec: 'Jsem rád, že jsem nejel," dodává Stejskal.

"Ten tam dnes chyběl, toto jsou jeho zápasy, proti slabým soupeřům uměl mužstvo nakopnout gólem," řekl v pozápasovém studiu. Slováci nejsou v příznivé situaci, navíc s hrozivým skóre 2:10 očekávají duel s ruským týmem hvězd. Přímý postup do čtvrtfinále Slovákům už jistě unikl, cíl Vůjtkových svěřenců je tedy jasný: Dohrát základní skupinu se ctí.

Česká televize nevlastní práva (//faq/otazka-tydne/109/) na šíření záznamů a sestřihů hokejových utkání ZOH na internetu. Děkujeme za pochopení.

Zdroj
ČT sport, SITA, hokej.sk, sport.sk, sme.sk, markiza.sk, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články