Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hadamczik chystá změny: Naskočí Hanzal se Šmídem, premiérově i Gudas

Soči - Hokejová reprezentace se ve druhém zápase olympijského turnaje v Soči proti Lotyšsku představí ve výrazně pozměněné sestavě oproti nevydařenému vstupnímu duelu se Švédskem. Kouč Alois Hadamczik se na tréninku rozhodl změnit tři ze čtyř obranných dvojic i útočných formací. Již s předstihem kouč Hadamczik avizoval, že v pátek bude chytat Ondřej Pavelec, jenž první duel sledoval jen z tribuny.

Trenér Alois Hadamczik na střídačce s hráči
zdroj: Reuters autor: Grigory Dukor

"Po zápase se Švédskem jsme seděli dlouho do noci a debatovali o určitých formacích. Hraje se ale až v pátek a uvidíme, jaký bude stav některých jednotlivců. Určitou představu ale máme," řekl asistent trenéra František Musil. Nepotvrdil tak, že Češi budou hrát ve složení, v němž se mužstvo na ledě asi hodinu připravovalo.

Beze změny zůstal pouze elitní útok vedený Tomášem Plekancem a obranná dvojice Michal Rozsíval, Tomáš Kaberle. Na ledě v tréninkové hale arény Bolšoj se objevil i obránce Radko Gudas, který předešlé dva dny proležel v posteli s nachlazením.

"Ve středu už jsem neměl horečku. Ještě jsem to ale doležel. Po prvním tréninku jsem ještě trochu zesláblý, protože poslední dva dny jsem nemohl moc jíst. Ale to se spraví, dostávám se do tempa, snažím se," řekl Gudas.

Marek Židlický, Jaromír Jágr ani Tomáš Plekanec o místo nepřijdou
zdroj: ČTK/AP autor: Julio Cortez

"Těším se na to od oznámení nominace. Nepřeju to nikomu. Bylo to zklamání, že jsem nemohl nastoupit v prvním zápase, ale snažím se dostat zpátky. Dnes na tréninku to bylo docela solidní," řekl syn někdejšího reprezentačního obránce Lea Gudase.

Josef Paleček, asistent trenéra:

"Pokud budeme hrát, jako jsme hráli poslední třetinu v zápase se Švédy, mělo by to přinést úspěch, ale musíme tomu jít naproti… Byli hráči, kteří nehráli, ale kteří sem přijeli, aby hráli. Jsou to kvalitní hráči, do hry se musejí dostat všichni, proto jsme nějaké ty změny udělali."

Na pozice třináctého a čtrnáctého útočníka klesli Ondřej Palát a Jiří Novotný, do hry by tak poprvé měl zasáhnout Martin Hanzal. Mezi beky se do základní sestavy dostane Ladislav Šmíd, který proti Švédsku plnil roli sedmého obránce.

Vedle změn v jednotlivých formacích udělal Hadamczik korekce i v jedné ze dvou speciálních přesilových pětic. Jako první budou na led chodit i nadále Jaromír Jágr a spol., jako druzí by poté měli nově dostat příležitost Zbyněk Michálek, Jakub Voráček, David Krejčí, Patrik Eliáš a Hanzal.

Složení formací:

Obrana: Židlický, Šmíd, Rozsíval, T. Kaberle, Krajíček, Gudas, Z. Michálek, Barinka.

Útoky: Jágr, Plekanec, Červenka - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Voráček, Eliáš, Erat - Frolík, Hanzal, Nedvěd.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články