Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Federální derby? Nejsledovanější pořad ČT za celý rok

Praha - Hokejový zápas mezi Českem a Slovenskem sledovaly včera v průměru 2 miliony 104 tisíc diváků. Stal se tak nejsledovanějším pořadem všech kanálů České televize v tomto roce.

Česko - Slovensko
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Slocum

Vysílání kanálu ČT sport během derby dosáhlo podílu na publiku 49,67 %, u mužských diváků dokonce přes 60 %. Jedná se o nejsledovanější přenos v historii kanálu ČT sport, který překonal dosavadní nejúspěšnější pořad sportovního programu, a to zápas mezi Českem a Ruskem na MS v hokeji 2011 na Slovensku (1 milion 602 tisíc diváků). Počet diváků, kteří sledovali pořad alespoň tři minuty nepřetržitě (zásah), činil téměř 4 miliony.

Zápas byl také nejsledovanějším pořadem včerejšího dne na všech kanálech a také nejsledovanějším pořadem ze všech kanálů ČT v tomto roce.

Česko - Slovensko
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Na druhém místě byl přenos ze závodu biatlonistů s hromadným startem na 15 km. Zisk další biatlonové medaile si nenechalo od 11:39 ujít 536 tisíc dospělých (sledovanost 6,2 %, podíl na publiku 39,56 %). Medailový ceremoniál, ke kterému byl připojen i záznam včerejšího medailového ceremoniálu s Gabrielou Soukalovou, vidělo průměrně 582 tisíc diváků. Běh sdruženářů na 10 km pak sledovalo průměrně 358 tisíc diváků (sledovanost 4,1 %, podíl na publiku 27,17 %).

Celkový zásah (alespoň tříminutová nepřetržitá sledovanost) na programu ČT sport činil 4 miliony 472 tisíc dospělých diváků. V celodenním podílu na publiku dosáhl ČT sport také svého historicky nejlepšího výsledku – 25,94 % a byl leaderem trhu. Tímto překonal i dosavadní rekord z 19. 5. 2012 (25,13 %).

Česká televize nevlastní práva (//faq/otazka-tydne/109/) na šíření záznamů a sestřihů hokejových utkání ZOH na internetu. Děkujeme za pochopení.

Zdroj
ČT

Hlavní zprávy

Nejčtenější články