Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Do Soči zamířili hokejisté, Samková trénovala do poslední chvíle

Praha - Osmičlenná evropská část hokejového týmu nebo medailová naděje snowboardcrossařka Eva Samková odletěly na zimní olympijské hry. Česká výprava se tak v Rusku rozroste celkem o dalších 18 sportovců.

Eva Samková
zdroj: SLČR

Spolu s trenérem Aloisem Hadamczikem a realizačním týmem na palubu speciálu v Praze Kbelích usedli Jakub Kovář, Alexander Salák, Michal Barinka, Tomáš Kaberle, Lukáš Krajíček, Roman Červenka, Petr Nedvěd a Jiří Novotný.

Čeští hokejisté nejsou hlavními favority na stupně vítězů - patří k nim domácí Rusové, obhájci zlata Kanaďané a Švédsko. "Úspěchem je každá medaile, ale jsou tam na papíře silnější družstva. Tyhle krátkodobé turnaje nejsou jen o jménech, a proto i my můžeme mít ty největší cíle. Bude to ale těžké," řekl útočník Červenka.

"Hrozně se těším na první zápas. Nevím teda, jestli budu hrát, nebo ne. Ale je to nádhera. Když jsem se o nominaci dozvěděl, tak jsem tomu nemohl věřit. Byl to splněný sen. Byla spousta kluků, kteří mohli jet místo mě," uvedl Krajíček. "Každý si přeje zlato. Člověk tam nechce jet s tím, že bude bronz," dodal Kaberle.

Samková trénovala ještě ve středu

Speciály přímo ze zámoří do Ruska přiletí hokejisté působící v NHL; Jaromír Jágr a spol. přistanou v Soči ve třech skupinách až v pondělí 10. února. O dva dny později tým vstoupí do turnaje zápasem se Švédy.

Samková, vítězka dvou závodů Světového poháru z této sezony i univerziády a druhá z X-Games, trénovala před odletem ve Špindlerově Mlýně. "Šla jsem spát až ve tři ráno, trošku jsem nestíhala a ještě jsem musela dobalit," řekla snowboardistka která si svými výkony vysloužila před olympiádou velkou pozornost. "Nečekala jsem to, ale jsem ráda, že náš sport někoho zajímá," řekla.

Nezbavovala se odpovědnosti jedné z favoritek snowboardcrossu. "Když jsou výsledky ve světovém poháru, tak člověk musí něco očekávat i od olympiády. Když si to užiju, tak to vyjde," doufala. V Soči bude deset dnů před závodem. "Stihneme si vše osahat a vytestovat prkna. Je dobře, že letíme včas," řekla Samková.

Odletělo i kvarteto sdruženářů v čele s Miroslavem Dvořákem, letos dvakrát třetím v závodech světového poháru, dva snowboardcrossaři, krasobruslařka Elizaveta Ukolová, biatlonista Michal Krčmář a uzdravený sjezdař Kryštof Krýzl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články