Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Davisová a White ovládli krátký tanec ve světovém rekordu

Soči - Američtí krasobruslaři Meryl Davisová a Charlie White útočí v Soči na olympijské zlato, v krátkém tanci známkou 78,89 bodu překonali o 1,23 bodu vlastní světový rekord z finále Grand Prix. Do pondělních volných tanců půjdou úřadující mistři světa s náskokem 2,56 bodu před šampiony z Vancouveru Tessou Virtueovou a Scottem Moirem z Kanady. Na průběžné bronzové příčce jsou se ztrátou dalších více než tří bodů Rusové Jelena Ilinychová a Nikita Kacalapov.

Meryl Davisová and Charlie White
zdroj: ČTK/AP autor: Darron Cummings

Davisová s Whitem, kteří stejně jako Virtueová a Moir přešli od Igora Shpilbanda k Marině Zujevové, potvrdili, že se v posledních sezonách posunuli před kanadské tréninkové partnery. Za krátký tanec na hudbu z muzikálu My Fair Lady, v němž zaujali mimo jiné dokonale synchronními twizzly provedenými takřka v zákrytu, získali nejvyšší známky za techniku i programové komponenty. V druhé sadě známek jim rozhodčí udělili patnáct desítek.

Deset absolutních známek získali za programové komponenty Virtueová s Moirem, ale v technice za úřadujícími mistry světa zaostali. Nepomohlo jim ani to, že se na rozdíl od vystoupení v soutěži družstev vyhnuli chybám v twizzlech. Před volným tancem tak mají ztrátu a hrozí, že si s Američany pořadí z minulé olympiády ve Vancouveru prohodí.

Do boje o bronz nejlépe vstoupili devatenáctiletá Ilinychová a dvaadvacetiletý Kacalapov, kteří se poprvé v kariéře dostali v této části soutěže přes 70 bodů. Tuto hranici překonali hned o více než tři body, ale mají minimální náskok 26 setin před zkušeným francouzským párem Nathalie Péchalatová, Fabian Bourzat. Ten startuje už na třetí olympiádě a kvůli touze po olympijské medaili vynechal evropský šampionát. V krátkém tanci si rovněž vytvořil nový osobní rekord, svůj výkon z mistrovství světa 2011 vylepšil téměř o dva body.

Taneční páry - krátký tanec:

1. Davisová, White (USA) 78,89 - světový rekord, 2. Virtueová, Moir (Kan.) 76,33, 3. Ilinychová, Kacalapov (Rus.) 73,04, 4. Péchalatová, Bourzat (Fr.) 72,78, 5. Bobrovová, Solovjov (Rus.) 69,97, 6. Cappelliniová, Lanotte (It.) 67,58.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články