Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Congratulation, Sochi!

Skončily XXII. olympijské hry v Soči. Hry, na které jsem odjížděla dokonce s obavami o mou bezpečnost a dcera mi při odjezdu říkala: "Mami, že se ti tam nic nestane?" To, že v Rusku spousta věcí nefunguje, jsem se dočítala před odletem, kde to jen šlo. Nakonec jsem asi byla na jiné olympiádě.

Kateřina Neumannová
zdroj: ČT24

Chaos a dlouhý čas na check-in v hotelu byl na úvod akce snad jediný slabý moment mého pobytu. Odjíždím nejen s pocitem, že mi nikde žádné nebezpečí nehrozilo, ale dokonce s pocitem, že to byla jedna z nejlepších olympiád, na které jsem kdy byla.

Bezpečnost - bezproblémová, doprava - téměř dokonalá, sportoviště - nádherná, fanoušci a organizátoři - milí a vstřícní. To, že jsem si v dny volna zaběhala podél moře pod palmami v tričku s krátkým rukávem, beru jako úžasný bonus a zážitek.

Právě tento moment je ale spojen s mou snad jedinou zásadní kritikou Her v Soči. Ani Rusové neuměli poručit větru dešti a extrémní teplotní podmínky a následná kvalita sněhu v lyžařských disciplínách byla daleko od podmínek, které bych nazvala běžnými a regulérními. Což běžci na lyžích nebo biatlonisté... Ti měli aspoň podmínky pro všechny stejné, ale třeba slalomáři s vyššími startovními čísly na startu byli už před startem odsouzeni do role poražených. A to mi přijde na akci, na kterou se sportovci chystají i několik let, velmi nefér a škoda.

Jestli ale budu mít někdy v budoucnu tu možnost, moc ráda bych se sem vrátila a zavzpomínala na velký sportovní svátek ve velké zemi.

Congratulation, Russia, fantastic olympic games!!!

 

Autorka je spolukomentátorkou ČT.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články