Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chtěli bychom medaili, přeje si před Soči trenér snowboardcrossařů

Praha - Snowboardcross je jedním z nejmladších olympijských sportů. Poprvé se na olympiádě objevil až v roce 2006 v Turíně. Na olympijských hrách v Soči bude mít Česká republika poprvé zastoupení i v kategorii žen. Nadějná snowboardcrossařka Eva Samková by dokonce mohla aspirovat na jednu z medailí. A trenér Marek Jelínek si medaili z Her přeje.

Snowboardcross
zdroj: ČTK/AP

Češi naštěstí mají důvody pro to být před startem olympiády optimističtí. "Nedávno jsme se vrátili z X Games, které se nám povedly. Tudíž je atmosféra v týmu dobrá. Teď nás čeká ještě několikadenní soustředění, poprvé letos v Čechách, a poté 6. odlétáme do Soči," popisuje Jelínek.

Reprezentanti už trochu tuší, do čeho jdou. Podmínky v Soči si vyzkoušeli už minulý rok. "Naštěstí pro nás je trať v Soči poměrně technicky náročná a dlouhá. Docela se na ni těšíme, snad tam budou moct naši využít svých trochu lepších technických zkušeností a dovedností," doufá český trenér.

X Games pořádá americká televizní společnost a organizátoři obvykle staví tratě technicky velice náročné. "Letošní trať byla zřejmě s ohledem na olympijské hry trochu snazší. Byla i kratší. Přesto to byly X Games a některé věci byly minimálně na oko docela obtížné," říká Jelínek.


Snowboardisté jsou známí tím, že si libují v poměrně uvolněné atmosféře. "Jsme rádi, že můžeme být součástí celého olympijského systému a můžeme díky tomu na olympiádu. Současně bychom ale byli rádi, kdyby si to sportovci užili a nebyla to jen práce. Aby to byla i radost."

Předolympijské cíle jsou vzhledem k posledním výsledkům jasné. "Měli bychom rádi medaili. Eva Samková zatím potvrzuje, že na ni má. Ale je to snowboardcross a jedou v šesti," upozorňuje Jelínek na fakt, že na trati bude třeba i jisté dávky štěstí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články