Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Českou vlajku ponese při zakončení Her trojnásobný medailista Ondřej Moravec

Soči - Vlajkonošem české výpravy při slavnostním zakončení olympijských her v Soči v neděli bude trojnásobný medailista v biatlonu Ondřej Moravec. Při zahájení nesla vlajku lyžařka Šárka Strachová, kterou vybrala Komise sportovců Českého olympijského výběru. Moravce nyní určil vlajkonošem šéf české mise v Soči Martin Doktor.

Finišman smíšené štafety Ondřej Moravec si vychutnal cílovou rovinku s českou vlajkou
zdroj: REUTERS autor: Stefan Wermuth

Devětadvacetiletý Moravec skončil v úvodním sprintu v Soči osmý, když na střelnici ani jednou neminul. Ve stíhacím závodě pak díky výhodné startovací pozici a znovu bezchybné střelbě načal svou medailovou sbírku stříbrnou medailí.

V závodě s hromadným startem si již tradičně stoprocentně střílející Moravec dojel pro bronzovou medaili. Pro druhé stříbro si dojel jako finišman smíšené štafety, i když si tentokrát mohl dovolit na střelnici jednou chybovat.

Ondřej Moravec:"Je to čest. Původně jsem neměl v plánu jet na zakončení, ale když mi tohle nabídli, neváhal jsem ani vteřinu. Řekl jsem, že určitě jedu. Už se mi to nikdy nemusí stát, nemohu si to nechat ujít. To bych byl normální hulvát."

"Hrozně mě mrzí, že jsem nikdy nebyl na zahájení. S tím programem, který biatlon na olympiádě má, to ale nejde. Jsem potřetí na olympiádě, na zahájení jsem ale nebyl ani jednou. A chtěl bych, strašně moc," dodal Moravec. 

Člen SKP Jablonec se v Soči stal prvním mužem, který získal v samostatné české historii tři medaile na jedněch Hrách. Ve Vancouveru 2010 se to povedlo také rychlobruslařce Martině Sáblíkové, která v Soči přidala zlato a stříbro. Úspěšnější v celé historii byl z mužů se třemi medailemi na jedné olympiádě už pouze atlet Emil Zátopek, který získal tři zlata v Helsinkách 1952.

Moravec byl také členem bronzové smíšené štafety Česka na loňském mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě.

Zdroj
ČTK, Wikipedia

Hlavní zprávy

Nejčtenější články