Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Přípravné utkání

Češi byli přivítáni v olympijské vesnici, dostali rukavice

Soči - Česká výprava na zimních hrách v Soči byla oficiálně přivítána v olympijské vesnici. Tradiční slavnostní ceremoniál s vyvěšením vlajky se odehrál v Mountain Village v horách v areálu Roza Chutor a zúčastnili se ho všichni, kteří ve vesnici bydlí.

Výpravu s desítkami členů přivítal starosta horské vesnice Alexej Němov, čtyřnásobný olympijský vítěz a pětinásobný mistr světa ve sportovní gymnastice. Od Martina Doktora obdržel české sklo, kravatu a sadu pamětních medailí, šéf české mise na oplátku dostal velkou matrjošku.

"Aspoň mám jeden dárek pro kamarády z krku," žertoval lyžař Ondřej Bank, který se svým týmem přijel do dějiště her v úterý. "Už jsem se byl projet na tratích, bude to asi hodně ostrý," usmíval se. "Příjemné přivítání, ta kapela byla dobrá," glosovala ceremoniál snowboardistka Šárka Pančochová, kterou ve čtvrtek čeká kvalifikace. Všichni členové české výpravy pak dostali rukavice od dobrovolníků.

Slavnosti se zúčastnili alpští lyžaři, skokani na lyžích, bobisté a sáňkaři. Z olympijské vesnice u moře do hor přijeli také Kateřina Novotná s Vojtěchem Loudínem, kteří budou reprezentovat v rychlobruslení na krátké dráze u moře v Soči. "Je to pěkná tradice, poslechli jsme si hymnu, jak stoupá vlajka," usmívala se česká vlajkonoška Šárka Strachová. "Nejsem tady v tom týmu něco víc, že jsem vlajkonoš, spíš si to víc užívám. A těším se i na slavnostní zahájení," dodala Strachová.

Jeho program ale ještě nezná. Ví jen, v kolik bude odjíždět a v kolik se do vesnice vrátí. "Snad mi tam řeknou, co a jak, ale bude to v pohodě, nemusí se to trénovat týden," poznamenala. Dnes měla poznávací den, ale stihla si i prohlédnout tratě a dát si pár volných jízd. Ve čtvrtek ji čeká první ostrý trénink sjezdu, ale také slalomu, v pondělí má na programu závod v kombinaci. "Snad to počasí vydrží," přála si při pohledu na sluníčko. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články