Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bude to zápas hledání, myslí si Záruba o duelu se Švýcarskem

Soči – Hokejová reprezentace má před sebou poslední zápas v základní skupině na olympijském turnaji. V cestě jim stojí dříve podceňovaný výběr Švýcarska, který se v posledních letech proměnil v respektovaného soupeře. Tým vedený koučem Aloisem Hadamczikem porazili na loňském mistrovství světa Švýcaři ve čtvrtfinále. Podle komentátora ČT sport Roberta Záruby ale favoritem utkání není nikdo. "Oba týmy zatím hledají svou tvář," uvedl. Přímý přenos zápasu sledujte na ČT sport a našem webu od 18:00.

Švédsko, které se v souběžně hraném utkání střetne s Lotyšskem, už má jistý postup do čtvrtfinále. Češi se naopak porvou o druhé místo, byť jim to téměř jistě k postupu stačit nebude, a zamíří do osmifinále. "Oba týmy zatím hledají svou tvář, Švýcaři navíc vůbec někoho, kdo by dal gól," připomněl Záruba švýcarské skóre, které čítá pouze Lotyšskem tečovaný gól Mosera.

"Bude to zápas hledání," uvedl Záruba k výkonům českého výběru na turnaji. „Nemyslím si, že tento proces je ukončen," dodal. Záruba zároveň upozornil, že Švýcary nelze považovat za outsidery. "Už dávno jsou velmi kompaktní, konsolidování, není to už ten trpaslík, kterého bylo záhodno porážet, ale rovnocenný soupeř."

Přestože čeští hokejisté v utkání proti Lotyšsku odčinili prohru v duelu se Švédskem, Záruba si nemyslí, že by nejslabšího soupeře skupiny nějak výrazně přehrávali. "Sledoval jsem to z osmé řady, tempo zápasu vypadá jinak než z komentátorské pozice, kterou máme asi o 20 metrů dál. Nebylo to tak, že bychom Lotyše dostávali pod souvislý, trvalý tlak. Nebylo to tak, že bychom vyhrávali osobní souboje."

Utkání ale podle Záruby měli Jágr a spol. pod kontrolou. "To je dobrá zpráva o stavu mužstva. Velice dobře zachytal Ondřej Pavelec a spolehlivě mu tentokrát zahrála obrana. Byly tam samozřejmě šance soupeře, ale ty se v současném hokeji zrodí v utkání s každým," uvedl.

Hokejisté budou na ledě bez nemocného útočníka Patrika Eliáše. Premiérový start na Hrách i v seniorské reprezentaci čeká obránce Radka Gudase, který měl podobné zdravotní problémy jako Eliáš po příletu do Soči. Záruba by jinak sestavou nemíchal. "Tak jak vypadá teď, se mi jeví docela dobře. Jde o to, aby si hráči zvedli náladu povedenými souhrami, pohybem a důrazem, který ještě v některých částech zápasu s Lotyšskem chyběl."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články