Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bronzový Soukup: Medaile je hezká a těžká

Soči - Biatlonista Jaroslav Soukup se stal v sobotu prvním českým medailistou na olympijských hrách v Soči, bronz převzal až druhý den. "Je těžká, hezká," prohlížel si jedenatřicetiletý biatlonista ocenění za životní úspěch ze sprintu na deset kilometrů.

Biatlonisty čeká další start už v pondělí, cesta na slavnostní ceremoniál, který se v Soči koná vždy až druhý den večer po závodech, jim trochu nabourala program. I Soukup přiznal, že zvolený model není ideální. "Po závodě jsem se moc nevyspal. Po dopoledním tréninku jsem tak nestíhal pořádně odpočívat. Doufám, že večer zalehnu a vyspím se," řekl.

Soukupa mrzelo, že si ceremoniál nemohl užít ani nikdo další z biatlonového týmu. Večer totiž závodily ženy. "Vše je narychlo. Mohlo se to zorganizovat jinak. Určitě by u toho rád byl i servisní tým, ale bohužel kluci nemohli. Je to škoda," uvedl Soukup. Ovace a nástup na obrovské pódium si ale užil.

Oslava se podle Soukupa chystá až na konec sezony. "Jsme sportovci a musíme závodit. Ještě nás toho čeká hodně a nejen tady," uvedl biatlonista, který za medaili s průměrem deset centimetrů a tloušťkou deset milimetrů dostane prémii 450 000 korun.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články