Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Britové si s Norskem zahrají o semifinále, ženy už postupující znají

Soči - Čínští curleři jsou po Kanadě a Švédsku třetím týmem, který se kvalifikoval do semifinále curlingového turnaje. Čtvrtým bude jeden z dvojice Velká Británie - Norsko, obě země si zahrají dodatečný rozhodující zápas. Ženám kralují Kanaďanky s bilancí 9 výher/9 porážek, jasné jsou i další tři místa pro semifinále - ta patří Švédsku, Velké Británii a Švýcarsku.

Radost čínských curlerů
zdroj: imago sportfotodienst

Jak Britové, tak Číňané vnímali vzájemný duel jako zápas o všechno. Nepředpokládalo se totiž, že Norsko prohraje s Dánskem. Ovšem přesně to se stalo, Norové ve velmi vypjatém utkání dlouho nemohli najít recept na svého soupeře, s nímž prohrávali ve čtvrtém endu 2:3 a poté dokázali jen srovnat na 3:3 o dva endy později. Dánové si nakonec vítězství zajistili v deváté části, když získali dva body, v průběhu desátého endu již Norové utkání vzdali.

Velká Británie i Čína si tedy mohly dovolit klopýtnout, a nakonec to byla Čína, jíž se podařilo znovu velmi těsný průběh utkání zvrátit ve svůj prospěch. Britové sice dokázali v devátém endu srovnat ziskem dvou bodů na 5:5, Číňané však nakonec přece jen posledním kamenem hry získat důležité vítězství. V semifinále se tak střetnou s Kanadou, vítěz play-off mezi Norskem a Velkou Británií se poté postaví proti Švédsku, které kralovalo průběhu základní části.

Mezi ženami je už situace jasná. Dominanci potvrdily Kanaďanky výhrou nad Koreou 9:4, podobným výsledkem se prezentovaly i po skupině druhé Švédky. Ty porazily 8:4 Japonsko a připravily jej tak o místo pro semifinále. Místo něj mezi nejlepší čtyři postupují Velká Británie a Švýcarsko.

Výsledky curlingového turnaje

Muži
Čína - Velká Británie 6:5, Rusko - Německo 8:7, Švýcarsko - USA 6:3, Dánsko - Norsko 5:3
Konečné pořadí po 9 zápasech:
1. Švédsko 8 výher, 2. Kanada 7, 3. Čína 7, 4. Británie, Norsko 5, 6. Dánsko 4, 7. Russko 3, 8. Švýcarsko 3, 9. USA 2, 10. Německo 1
Další program:
Zápas o čtvrtého účastníka play off: Norsko - Británie
Semifinále: Švédsko - Norsko/Británie, Kanada - Čína

Ženy
Británie - Rusko 9:6, Korea - USA 11:2, Japonsko - Čína 8:5, Švýcarsko - Čína 10:6, Dánsko - Británie 8:7 po dodatečném endu, Kanada - Korea 9:4, Švédsko - Japonsko 8:4.

Konečné pořadí po 9 zápasech: 1. Kanada 9 výher, 2. Švédsko 7, 3. Švýcarsko 5, 4. Británie 5, 5. Japonsko 4, 6. Dánsko 4, 7. Čína 4, 8. Korea 3, 9. Rusko 3, 10. USA 1.

Semifinálové dvojice: Kanada - Británie, Švédsko - Švýcarsko.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články