Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Britové předvedli velkolepý obrat, jejich krajanky vyrovnaly rekord

Soči – Curlerky Velké Británie na olympijském turnaji opět zářily. Po úterní výhře nad Američankami 12:3, při níž překonaly olympijské maximum v počtu bodů v jednom endu, stejným poměrem zničily Japonsko a znovu s olympijským nej. Velký obrat se povedl jejich krajanům, kteří prohrávali o čtyři body, ale nakonec porazily Dány 8:6.

Curlerky Velké Británie
zdroj: ČTK/PA autor: David Davies

Britky proti Japonkám zazářily hlavně v sedmém endu. Bez výhody posledního kamene získaly hned pět bodů, čímž vyrovnaly olympijský rekord Kanaďanů z roku 1988. Asiatky po skvělém výkonu udolaly 12:3 a v tabulce jsou na děleném třetím místě za tři vítězství z pěti duelů. Stejnou bilanci mají i Číňanky, které v asijském derby jednoznačně porazily Jiřní Koreu 11:3.

Souboj nejslabších týmů v ženském turnaji ovládly Dánky, jež zdolaly USA 9:2 a zároveň jim vzaly šanci na postup do další části turnaje. Důležité vítězství si připsaly Rusky. Domácí hráčky zdolaly reprezentantky Švýcarska 6:3 a společně jsou na pátém místě s bilancí šest zápasů, tři výhry.

Drama v posledním endu ovládli Britové

Pátou výhru v soutěži si připsali Britové, ale ta se nerodila vůbec jednoduše. V zápase s Dánskem totiž prohrávali již 1:5, ovšem skvělým obratem se dostali do vedení 7:6. Seveřané v posledním endu mohli misky vah opět převážit na svoji stranu, jenže chybovali. Britský tým nakonec zvítězil 8:6 a posunul se na první místo.

Tam je společně se Švédy a Číňany, kteří opět potvrdili, že patří k hlavním favoritům na zisk zlaté medaile, když si poradili s Norskem 7:5.

V obrovské drama se změnil zápas Ruska s USA. Utkání totiž musel rozhodnout poslední end. V něm měl výhodu posledního kamene Američan John Shuster, avšak situace dopadla tak, že rozdílem několika milimetrů vyhráli domácí hráči.

Duel nejslabších celků ovládli Němci, kteří o bod porazili Švýcary.

Curling:

Muži: Švédsko - Čína 6:5 po dodatečném endu, USA - Německo 8:5, Kanada - Norsko 10:4, Británie - Dánsko 8:6, Rusko - USA 7:6, Čína - Norsko 7:5, Německo - Švýcarsko 8:7.

Průběžné pořadí: 1. Švédsko, Čína a Británie 6 zápasů/5 vítězství, 4. Kanada 6/4, 5. Norsko 6/3, 6. Dánsko, Rusko a USA 6/2, 9. Švýcarsko a Německo 6/1.

Ženy: Čína - Korea 11:3, Velká Británie - Japonsko 12:3, Dánsko - USA 9:2, Rusko - Švýcarsko 6:3.

Průběžné pořadí: 1. Kanada 5 zápasů/5 vítězství, 2. Švédsko 5/4, 3. Čína a Británie 5/3, 5. Rusko a Švýcarsko 6/3, 7. Korea a Japonsko 5/2, 9. Dánsko a USA 6/1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články