Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Boulařka Sudová zamířila do Ruska, v Soči bude testovat olympijskou trať

Praha – Velmi poctivě bere přípravu na olympijské hry v Soči česká akrobatická lyžařka Nikola Sudová. Po pondělním návratu ze zámořského turné, při kterém se dostala na druhé místo v Lake Placid, se vydala na týdenní trénink do Ruska, aby si vyzkoušela olympijskou sjezdovku.

Nikola Sudová
zdroj: ČT24

Výkonnost dvojnásobné medailistky z mistrovství světa prý není špatná, jen potřebuje stabilizovat. "Není to špatné, i když jsou tam výkyvy. Zkouším a testuju. A jednou se trefím opravdu pořádně, tomu věřte," uvedla sebevědomě před cestou do olympijského střediska Krasnaja Poljana, kde bude příští neděli pokračovat světový pohár.

Sudová prý jen potřebuje víc si věřit a začít trochu riskovat. Naposledy se jí to povedlo v paralelním závodu v Deer Valley, kde byla nakonec sedmá. "Trochu jsem to zase pustila, nebyla to pohodička," pochvalovala si, že se v jízdě udržela až do druhého skoku s Hannah Kearneyovou, vedoucí ženou světového poháru.

Podle kouče Radka Herota se sezona vyvíjí nadějně. "Výpadek se občas přihodí," poukázal na dvaatřicáté místo z Calgary. "Ale dokázala se z toho dostat na kopci v Deer Valley, kde se zranila, o to je to cennější," upozornil Herot na místo, kde si Sudová těsně před olympijskými hrami ve Vancouveru přetrhla zkřížené vazy v koleně.

Je nám líto, video expirovalo.
Boulařka Sudová zamířila do Ruska, v Soči bude testovat olympijskou trať

"Pro mě to už je zase víc hlavně krásnej a těžkej kopec než místo, kde jsem si urvala koleno," komentovala to Sudová.

Do Soči letí o víkendu s týdenním předstihem s cílem důkladně obhlédnout zázemí. "Ještě nevíme, kde bydlíme, ale chceme tam být dřív, abychom se rozkoukali a uklidnili. Nemusíme ani lyžovat, dáme kondici, všechno si projdeme," řekl kouč. "Podle fotek sportoviště vypadají dobře. A vesnička nahoře mi přijde jak malé Karlovy Vary," pokračoval Herot.

Sjezdovka prý vypadá jako ta při OH v Turíně, kde byla Sudová šestá. "Sněhu na boulích je dost, trať vypadá podobně, není prudká, nemá žádný zlom. Uvidíme, jaký tam bude sníh, jak ji postaví," dodala lyžařka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články