Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Björndalen selhal při střelbě, ale boj o medaile nevzdává

Soči – Totálně pokažená poslední střelecká položka připravila Oleho Einara Björndalena o možnost zaútočit na pozici nejúspěšnějšího sběratele medailí v historii zimních olympijských her. Norský biatlonista netrefil v závodu s hromadným startem čtyři z posledních pěti terčů a místo bojů o stupně vítězů se propadl na 22. místo.

Ole Einar Björndalen
zdroj: ČTK/DPA

"Po fyzické stránce jsem to měl pod kontrolou, ale netuším, co se to stalo s mojí střelbou," řekl Björndalen, jenž minul celkem šestkrát. "Udělal jsem chyby a hodně mě to mrzí. Jsem ve formě, ale tohle zkrátka nebyl můj den," dodal.

Čtyřicetiletý veterán zahájil olympijské hry v Soči triumfem ve sprintu, čímž získal své sedmé zlato. V historických tabulkách vyrovnal krajana Björna Dählieho, oba mají na kontě dvanáct olympijských medailí.

Další příležitost překonat o šest let staršího legendárního běžce na lyžích bude mít Björndalen ve středu, kdy je na programu závod smíšených štafet. Do něho je nominován společně s dnešním vítězem Emilem Heglem Svendsenem, Torou Bergerovou a Tiril Eckhoffovou. "Teď jsem trochu zklamaný, ale na zítřek se dobře připravím," slíbil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články