Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Berkeley: Jonesová startuje v Soči jen díky své popularitě

Soči - Americký bobista Chuck Berkeley, který se nedostal do nominace na olympijské hry, zkritizoval způsob, jakým národní federace vybírala, kdo do Soči pojede. Zpochybnil především nominaci atletky Lolo Jonesové, která prý v Rusku startuje jen díky své popularitě.

Americký dvojbob Fenlatorová - Jonesová
zdroj: ZUMA autor: Chuck Myers

Účastník olympijských her ve Vancouveru Berkeley prohlásil, že američtí sportovci neměli v boji o místo v Soči rovné podmínky. "Já tomu rozumím, lidé touží po mediálních senzacích," řekl s odkazem na dvojnásobnou halovou mistryni světa v běhu na 60 metrů překážek Jonesovou.

Jednatřicetiletá Jonesová se podle některých kritiků dostala do nominace především díky popularitě na Twitteru a svému marketingovému potenciálu. "Snad se federaci ty marketingové dolary vyplatí," uvedl Berkeley.

Chuck Berkeley: "Nakonec je to zkrátka tak, že v mužském i ženském týmu chybí sportovci, kteří by si zasloužili na Hrách startovat. Člověk se pak musí ptát, co je na systému výběru špatně. A proč je tak zkorumpovaný. Podle mých zkušeností má Lolo opravdu špatný přístup a jen kvůli ní se navzájem straní ženský a mužský tým."

Podle šéfa Americké federace bobistů a skeletonistů Darrina Steela ale nominace Jonesové federaci žádné sponzorské smlouvy nepřinesla. Steele si za výběrem závodníků stojí a naopak ocenil přístup některých náhradníků, například Katie Eberlingové.

Právě Eberlingová by však podle Berkeleyho pomohla pilotce Jazmine Fenlatorové k lepšímu výsledku, než se to v úterý povedlo Jonesové. Třetí americký dvojbob je po dvou jízdách jedenáctý, zatímco ostatní dva obsadily první a třetí příčku. Sedmatřicetiletý Berkeley proto označil trenéry za "úplné idioty".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články