Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bank: Motivace být lepší a lepší? U mě je to jinak

Olomouc – Páté místo z obřího slalomu, sedmé z kombinace, deváté ze super-G a dvacáté ze sjezdu. Takový je výčet umístění Ondřeje Banka na Hrách v Soči. Skvělé výsledky jsou pro českého reprezentanta jako sen. I přesto, že dvakrát sahal po medaili, je s olympijskými hrami nadmíru spokojený. Lyžováním se baví a i přes častá zranění a zdravotní útrapy mu přináší životní naplnění. Končit ve 33 letech ještě nehodlá. Zda se však postaví na start i za čtyři roky v korejském Pchjongčchangu, ještě neví.

Ondřej Bank
zdroj: ČTK/AP autor: Johann Groder

"Jsem nadmíru spokojený, je to pro mě sen. Kdyby se mi povedla medaile, tak mě někdo probudí a nebude to pravda. Po těch dvou letech, co jsem nezávodil, je páté, sedmé a deváté místo neskutečný výsledek a úspěch," hodnotí Hry Bank.

Bank si nekladl a neklade žádné přesné cíle. "Jsem takový zvláštní sportovec. Motivace být lepší a lepší? U mě je ta motivace jiná. Užívám si posouvání svých snů a zajímá mě, kam až se dá ten sen posunout. Lyžování je zábava," říká.

"Právě proto na otázky, jestli pojedu na příští olympiádu, nemám odpověď. Řeším věci maximálně rok dopředu. Když mně to půjde a bude mě to bavit, budu jezdit do další olympiády, což ale není moc pravděpodobné. Raději bych si zajezdil příští rok na mistrovství světa v Beaver Creeku. Případně bych se pak věnoval freeridu a ježdění v hlubokém sněhu – to je trochu jiná strana lyžování," dodává.

Kouzlo olympiády na Banka až tolik nepůsobí. Přesto uznává, že Rusko předčilo jeho ne příliš velká očekávání. "Rusko mi nebylo sympatické. Ale pohled v průběhu Her se spíše zlepšil. Na Rusko jako na takové pohlížím spíše pozitivněji než předtím," přiznává.

"Pro mě osobně se tam stalo spoustu nádherných okamžiků. Třeba druhé místo v kombinačním sjezdu, když přede mnou byl stříbrný medailista ze sjezdu a za mnou předchozí vítěz, to jsou okamžiky, které mě naplňují," uzavírá nejlepší český sjezdař současnosti.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články