Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Americký příběh Deibolda: Od voskování prken k olympijskému bronzu

Soči - Před čtyřmi lety na olympiádě ve Vancouveru se Alex Deibold staral kolegům z reprezentace o snowboardy. Na hry v Soči už přijel jako plnohodnotný člen týmu a jako jediný Američan postoupil do finále snowboardcrossu. V něm získal bronzovou medaili.

Alex Deibold
zdroj: ČTK/AP autor: Luca Bruno

"Když jsem přišel ráno na závody, vůbec mě nenapadlo, že bych mohl skončit na stupních vítězů," uvedl sedmadvacetiletý Deibold, který třetí místo obsadil v osmifinálové, čtvrtfinálové i semifinálové jízdě. Přesto před finále nechtěl formu zakřiknout. "Radši jsem na to moc nemyslel," dodal.

Nakonec si dojel pro životní úspěch, za který prý vděčí zkušenosti z Vancouveru, kde mazal reprezentantům snowboardy. "Bylo těžké se smířit s tím, že ostatní to dělat nemusí. Ale užil jsem si to a nakonec tvrdá práce je to, díky čemu jsem dnes tady," řekl Deibold. "Nicméně teď se těším, že si vlastní prkno nějakou dobu nebudu muset mazat sám," prohlásil.

Po dojezdu do cíle jako jeden z prvních Deiboldovi gratuloval lídr americké reprezentace Nate Holland. "Fandil mi, pomáhal mi, a když mě tam po závodě zvednul, byl to skvělý pocit. Přeci jen Nate velmi nerad prohrává, takže lidé u něj tu vlídnější tvář často nevidí," uvedl Diebold.

"Jezdí s námi skoro od samého začátku reprezentace. Tvrdě pracuje, akorát nedokáže držet stabilní výsledky," řekl o něm Holland. "Jeho medaile je důkaz, jak je náš tým silný, protože na stupních z nás tady mohl být kdokoliv," dodal dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa a sedminásobný vítěz X-Games.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články