Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Skateboardisté mají poslední dva závody na Tokio. Šance je poměrně velká, věří Habanec s Pekem

Loni v březnu mohli mít před sebou ještě osm příležitostí na kvalifikaci do Tokia, teď už zbývají jen dvě. Ale takový je holt sport v dnešní koronavirové době. Čeští skateboardisté Maxim Habanec a Martin Pek zabojují o vstupenku na letní olympijské hry na závodech v USA a Itálii. Oba potřebují v rankingu disciplíny street stáhnout zhruba deset míst.

Maxim Habanec
zdroj: Facebook Maxim Habanec

Na přelomu května a června české reprezentanty čekají podniky v Iowě a Římě. "Jsem rád, že vůbec nějaké závody ještě budou a neuzavřeli to. Pořád je šance vyjet si nějaké body," říká šestinásobný republikový mistr ve streetu Habanec.

"Jestli jich bude devět, nebo dva, s tím už nic bohužel neudělám. Takže o tom ani tolik nepřemýšlím. Budu se soustředit, abych tomu dal maximum a nějak to dopadlo," přidává Pek, který má pro změnu čtyři mistrovské tituly.

Je nám líto, video expirovalo.
Skateboardisté Habanec a Pek mají dvě šance na Tokio, v Iowě a Římě

Skateboarding bude na olympiádě poprvé, na premiéru do Tokia postupuje dvacet závodníků. "Po přičtení bodů z těch mistráků jsme na tom tak nějak podobně. Jsme kolem třicátého místa. Šance je poměrně velká, záleží fakt na posledních závodech," hlásí devětadvacetiletý Habanec.

Čeští reprezentanti závodili naposledy loni v létě. Od té doby trénují sami i s reprezentací a vymýšlí nové triky pod vedením trenéra Tomáše Weimanna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články