Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Výsledek je skvělý, pochvaluje si start paradrezúry třináctá Vištalová

Rio de Janeiro – První česká účastnice v paradrezúře Anastasja Vištalová načala paralympijskou soutěž velmi dobře. Se ziskem 69,391 % jí patří 13. místo. Vysněná desítka není daleko. Do finále postupuje po dvou kolech z šestadvaceti nejlepší sedmička.

Je nám líto, video expirovalo.
Vištalová zvládla vstup do paralympiády skvěle

"Myslím si, že se nám to povedlo. Všichni jsme dělali, co jsme mohli. Výsledek bezmála 70 procent je skvělý – na to, že jsme pro rozhodčí neznámí. Jsem hrozně moc spokojená," uvedla Vištalová po prvním kole.

Vištalová jede v kategorii 1A, tedy mezi těmi nejpostiženějšími, kde není povolen klus. Do druhého kola si věří. "Vždycky se to dá zlepšit. Drezúra je o dopilování malých detailů, ale je to také o jménu. Čím více budu jezdit, tím více mě budou rozhodčí znát a budou ochotni dát známku vyšší. Teď ještě byli opatrní," podotkla. "V úvodu dokonce řekli, že jsme z Československa, takže nepobrali ani to rozdělení," dodala s úsměvem.

V Riu končí zima a nastává teplé až horké počasí. Včera bylo přes třicet stupňů. "Bylo to hrozné. Vařila jsem se ve vlastní šťávě, ale věděla jsem, že to těch dvacet minut musím vydržet děj se, co děj," popsala své pocity Vištalová.

Jednadvacetiletá Vištalová absolvuje soutěž s koněm Lata Brandis ze stáje Eleonory Kinské. "Užívá si to, miluje závody a péči okolo. Je pohodář. Kliďas na sto procent," uvedla o své zvířecí družce Vištalová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články