Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Výškař Bába věří, že se dá ještě dobře odskákat jedna sezona

Rio de Janeiro - Potřetí ze svých čtyř olympijských startů se dokázal výškař Jaroslav Bába propracovat do finále, ale to středeční na stadiónu Joaoa Havelange mu vyšlo nejméně. Dokázal zdolat pouze základní výšku 220 centimetrů a to v konečném účtování nestačilo více než na čtrnáctou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Bába: Svůj atletický věk už nezastavím

Přitom se při rozcvičování před finálovým závodem cítil podle vlastních slov lépe než v kvalifikaci. "Jenže pak přišla výška 225 cm a já nebyl schopný se z rozběhu odrazit a prostě to nedopadlo. Tělo bylo připravené, byla to otázka psychiky. Samozřejmě psychika to tělo sváže a ten projev skoku už není tak uvolněný," zamyslel se bronzový medailista z Atén 2004.

"Je to už strašně dávno, svůj atletický věk nezastavím. Mládnout už nemůžu. Své nejlepší roky jsem si asi odbyl. Musíme si sednout s trenérem a rozebrat, co bude dál. V tomto podání moje skoky nejsou dobré. Je potřeba s tím něco udělat," přiznal Bába.

Příčiny nepovedeného finále budou teprve s trenérem hledat, nicméně se domnívá, že na vině by mohl být tréninkový stereotyp. "Ten bude nutné nabourat. Trochu více se na tréninku bavit. S olympiádou se tady loučím, další už neplánuju, ale ještě bych si chtěl v příští sezoně spravit chuť a podívat se na mistrovství světa. Věřím, že se ještě jedna sezona dá odskákat slušně. Teď si ale musím hlavně psychicky odpočinout," dodal český reprezentant.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články