Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Volejbalistky Brazílie senzačně vypadly s Čínou, Američanky suverénně postoupily

Rio de Janeiro – Brazilské volejbalistky třetí olympijský titul za sebou nezískají. Ve čtvrtfinále turnaje pod pěti kruhy nečekaně podlehly Číně 2:3. Stoprocentní bilanci si naopak stále drží Američanky, které porazily Japonsko 3:0, prodloužily vítěznou sérii na šest utkání a v semifinále nastoupí proti Srbsku. O medaile budou hrát i Nizozemky.

Americké volejbalistky blokují útok Saoriové z Japonska
zdroj: REUTERS autor: Yves Herman

Brazilky prošly základní skupinou bez ztráty jediného setu, jenže po pěti jasných výhrách přišel šok. První sadu sice získaly 25:15, dvě další ovšem ztratily, a přestože dokázaly vyrovnat na 2:2, rozhodující tie-break patřil asijskému týmu. Brazilky se do semifinále OH nedostaly poprvé od Soulu 1988.

"Nemám na to co říct, vůbec to nechápu," litovala zdrcená kapitánka Fabiana a stejně jako spoluhráčky neskrývala šok a obrovské zklamání. "Je mi to strašně líto. Chtěla bych se omluvit celé Brazílii. Nevím, jak tenhle pocit popsat," litovala nahrávačka Dani.

Brazilky se zlatou medailí v domácím prostředí napevno počítaly, nečekané vyřazení oplakaly. "Chtěly jsme to tu všechno vyhrát a teď je hrozné o tom mluvit. Cítím ryzí smutek, omlouvám se," litovala Libera Léia.

Čína ve čtvrtečním utkání o postup do finále změří síly s Nizozemskem. Volejbalistky Oranjes v základní skupině nestačily pouze Američankám a vynikající formu potvrdily i proti Jižní Koreji, jíž porazily 3:1. Až na koncovku třetí sady měly průběh střetnutí jednoznačně pod kontrolou.  

Američanky nastoupí proti Srbsku

Reprezentantky Spojených států prokazovaly v duelu proti Japonsku své nesporné kvality od úvodních minut. Dominovaly na příjmu i v útoku a první set získaly poměrem 25:16. Druhé dějství bylo o poznání vyrovnanější, ale favorizovaný celek napínavou koncovku zvládl, čímž asijským soupeřkám odskočil a postavil je před velmi těžký úkol.

Závěrečný set nicméně nabídl opět vyrovnanou partii. Američanky sice vedly už 20:13, jenže Japonky dokázaly sedmi body hrozivé manko smazat. Následně však uhrály jen dva body a prohrály 25:22.

Srbsko si semifinálový souboj s aspirantem na zlato vysloužilo triumfem nad Ruskem, které během základní skupiny podávalo vynikající výkony. Tým z Balkánského poloostrova ovšem sbornou dokonale zaskočil. První set vyhrál 25:9 a navrch měl i v dalším průběhu utkání. Svěřenkyně Zorana Terziče poměrně překvapivě, ale nutno podotknout, že naprosto zaslouženě, postoupily mezi nejlepší čtyři družstva olympijského turnaje.

Volejbal - ženy:

Čtvrtfinále:

Nizozemsko - Korea 3:1 (19, 14, -23, 20)

USA - Japonsko 3:0 (16, 23, 22)

Srbsko - Rusko 3:0 (9, 22, 21)

Brazílie - Čína 2:3 (15, -23, -22, 22, -13)

Semifinálové dvojice:

Čína - Nizozemsko, USA - Srbsko

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články