Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítěznou šňůru Číňanů ve skocích do vody přerušili Britové

Rio de Janeiro - Číňané přišli ve čtvrté disciplíně o šanci získat všech osm zlatých medailí z olympijských soutěží ve skocích do vody. V synchronních skocích z třímetrového prkna dnes v dešti vyhráli Britové Jack Laugher a Chris Mears, čínští reprezentanti Cchao Jüan a Čchin Kchaj získali bronz.

Držitelé olympijského zlata Britové Laugher a Mears
zdroj: REUTERS/Pilar Olivares

Číňané svůj plán nezvládli ani na posledních hrách v Londýně, kde zvítězili v šesti disciplínách z osmi. V soutěži synchro z třímetrového prkna však obhajovali zlato. Vedle Britů se před ně dostali také stříbrní Američané Sam Dorman a Michael Hixon.

Závodníci znovu skákali do bazénu, který se už den předtím zbarvil do nezvyklé zelené barvy. Podle organizátorů se nejedná o nebezpečnou záležitost, barvu podle nich způsobuje špatná hladina pH. Podmínky dnes navíc skokanům komplikoval déšť.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam skoků do vody - 3 m prkno (M)

Plavání - skoky do vody:

Muži:

3 m prkno synchro:

1. Laugher, Mears (Brit.) 454,32, 2. Dorman, Hixon (USA) 450,21, 3. Cchao Jüan, Čchin Kchaj (Čína) 443,70, 4. Feck, Hausding (Něm.) 410,10, 5. Ocampo, Pacheco (Mex.) 405,30, 6. Chiarabini, Tocci (It.) 395,19, 7. Kuzněcov, Zacharov (Rus.) 385,17, 8. Matos, Outerelo (Braz.) 332,61.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy