Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítání hrdinů. Puigové nebo americkým gymnastkám aplaudují davy

New York – Po olympijských hrách v Riu se velké mediální pozornosti dostává především medailistům. Všude na světě své hrdiny při návratu domů vřele vítají. Slavnostní příjezd do Portorika si užila i vítězka tenisového turnaje Mónica Puigová. Americké gymnastky zas byli v centru pozornosti na střeše Empire State Building.

Je nám líto, video expirovalo.
Puigovou vítaly doma v Portoriku davy fanoušků

Mónica Puigová v Riu všechny překvapila, když vyřadila velká tenisová jména. V semifinále zdolala i Petru Kvitovou a dokráčela si až pro titul olympijské vítězky. Čtyřiatřicátá hráčka světového žebříčku vybojovala první olympijskou zlatou medaili pro Portoriko. Nyní se vrátila domů stylově – v soukromém tryskáči si zkusila i roli pilotky. V ulicích portorické metropole San Juan ji pak čekalo velmi vřelé přivítání.

Americké gymnastky, které v Riu ovládly víceboj družstev, si na Empire State Building zlaté medaile nevzaly, i bez nich si však užívaly zasloužené pozornosti. Hlavní hvězdou je po návratu do Států především Simone Bilesová, čtyřnásobná olympijská vítězka, která tímto výkonem vyrovnala mimo jiné i úspěch Věry Čáslavské.

"Moc pro nás znamená, jak nás všichni během Her podporovali. Nemůžeme jim za to dost poděkovat," pronesla Bilesová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články