Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

V brazilské nominaci pro olympijský turnaj jsou i Neymar a Douglas Costa

Rio de Janeiro – V nominaci brazilské fotbalové reprezentace na domácí olympijské hry v Riu de Janeiro jsou i hvězdný útočník Barcelony Neymar a křídelní záložník Bayernu Mnichov Douglas Costa. Kapitán Neymar po dohodě vynechal nedávný americký šampionát Copa América v USA, protože ho katalánský klub během léta nechtěl pouštět na dvě velké mezinárodní akce.

"Neymar je jedním z nejlepších hráčů světa a každý trenér by ho rád měl v týmu," řekl novinářům brazilský kouč Rogério Micale.
 
Třetím povoleným hráčem nad 23 let v domácím výběru po Neymarovi (24) a Costovi (25) je sedmatřicetiletý brankář Fernando Prass z Palmeiras. Většinu brazilského kádru tvoří zástupci domácí soutěže, ale šanci dostali i obránce Paris St. Germain Marquinhos, záložníci Rafinha z Barcelony a Felipe Anderson z Lazia Řím i další středopolař Fred ze Šachtaru Doněck, který kvůli trestu za doping od prosince nemohl hrát.
 
"Kanárci" chtějí zaútočit na první olympijské zlato v historii a odčinit Copu América, kde nečekané vyřazení ve skupině odnesl trenér Dunga. Turnaj Brazilci otevřou 4. srpna zápasem s Jihoafrickou republikou a poté se utkají s Irákem a Dánskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články