Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

USA vs. Itálie. Nejlepší celky turnaje pólistek se utkají o zlato

Rio de Janeiro - O zlaté medaile v turnaji vodních pólistek se utkají hlavní favorité i vítězné týmy obou základních skupin: Itálie a Spojené státy. V odpoledním utkání Italky přehrály Rusko 12:9, večer pak celek USA porazil Maďarky 14:10.

Vodní pólistiky Itálie
zdroj: ČTK/AP

Obhájkyně titulu z USA se s Maďarskem utkaly už v základní skupině, kde se s nimi trápily o poznání více než v posledním utkání. Turnajem však procházely suverénně a v každém zápase daly minimálně 11 branek. Neprohrály tak už 20 utkání za sebou.

Ve čtvrtek večer přitom přišel krátký, ale zato nebývalý moment. Po 44 sekund během první čtvrtiny USA prohrávaly – jde o jediný úsek, kdy Američanky během celého turnaje musely skóre dotahovat.

Obhájce olympijského prvenství opět hnala dopředu především kapitánka Maggie Steffensová – tentokrát ji stačilo pět pokusů na vsítění čtyř branek. Je tak nejlepší střelkyní turnaje se 16 góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam semifinále vodního póla Maďarsko - USA (Ž)

Italské pólistky skončily v Pekingu šesté, v Londýně dokonce až sedmé – nyní mají z olympijských her v Riu zajištěno minimálně druhé místo. Předvedly hru, která je zdobila po celý turnaj – tedy velmi dobrá obrana a schopnost dát tolik gólů, aby stačily na výhru.

V předchozích zápasech italská obrana propustila jen 22 gólů. Nyní si tým z Apeninského polostrova zajistil teprve druhou olympijskou medaili v historii.

VODNÍ PÓLO - ŽENY

Semifinále

Rusko - Itálie 9:12 (2:2, 2:4, 0:2, 5:4), Maďarsko - USA 10:14 (2:3, 3:5, 3:4, 2:2).

O 5. až 8. místo: Austrálie - Brazílie 11:4 (2:1, 3:1, 4:1, 2:1), Španělsko - Čína 11:6 (2:2, 2:0, 4:2, 3:2).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články