Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

UCI zamítla návrhy Sáblíkové na zrychlené řízení

Lausanne - Mezinárodní cyklistická unie (UCI) odmítla návrh české strany, aby o startu Martiny Sáblíkové v Riu rozhodl ve zrychleném řízení nezávislý odborník. Stále tak upřednostňuje svůj interní postup, který je ale pro Sáblíkovou nepříznivý.

Je nám líto, video expirovalo.
UCI zamítla návrh Sáblíkové o zrychlené řízení

Mezinárodní cyklistická unie návrh odmítla s tím, že by se nestačil realizovat dost rychle. "Na náš návrh by stačilo čtrnáct dní," oponuje ale právník Sáblíkové Jan Šťovíček. Mezitím tak cyklistická unie nejspíš uvolněné místo zaplní podle svých regulí. "Potom budeme nuceni podat žalobu ke CASu, kde už ale bude problém s časem," dodal.

Připomněl v této souvislosti i skutečnost, že česká strana musela na odpověď UCI k návrhu zkráceného řízení čekat přes časovou tíseň dlouhých 12 dní. "Celkově to nelze hodnotit jinak, než že UCI účelově odmítá rozhodčí řízení. A my si klademe otázku proč - bojí se snad výroku nezávislého rozhodce?" přemítal Šťovíček. "Mrzí nás, že UCI nechce přistoupit na hru fair play. My bychom samozřejmě rozhodnutí arbitráže respektovali, ať by bylo jakékoliv. UCI se ovšem do toho zjevně moc nechce," domnívá se právník.

Česká strana proto požádala s tímto vysvětlením UCI o přehodnocení stanoviska. Odpověď očekává příští týden. "Pokud mezitím UCI přidělí uvolněnou kvótu pro dámskou časovku, což je pravděpodobné, a nepřidělí ji Českému olympijskému výboru, pak nezbude, než podat klasickou žalobu u Mezinárodní sportovní arbitráže. Pak už ale bude toho času opravdu velmi málo," připustil Šťovíček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články