Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Triatlon pod nadvládou bratrů Brownleeových. Jako první obhájil zlato Alistair

Rio de Janeiro – Velkým vítězstvím britských bratrů Brownleeových skončil olympijský závod triatlonistů. Z vítězství se radoval osmadvacetiletý Alistair, který se stal prvním závodníkem, jenž v triatlonu obhájil zlato. Hned za ním doběhl jeho o dva roky mladší bratr Jonathan. Třetí pozici obsadil Henri Schoeman z JAR

Britský triatlonista Alister Brownlee (v popředí) a jeho bratr Jonathan
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mike Egerton

Brownleeové po plavecké části ztráceli několik sekund na vedoucího Slováka Richarda Vargu. Čelo závodu se ale v cyklistické části záhy sjelo a o všem rozhodoval závěrečný desetikilometrový běh. Už po prvním ze čtyř okruhů se sourozenecká dvojice usadila v čele.

Osmadvacetiletý Alistair zaútočil v předposledním kole a vypracoval si více než patnáctisekundový náskok. V cílové rovince si vzal britskou vlajku a závod dokončil volnou chůzí, takže se mu Jonathan přiblížil na šest sekund. Nic to ale nemohlo změnit na tom, že Alistair Brownlee jako první triatlonista v historii obhájil olympijské zlato.

První olympijskou medaili z triatlonu od jeho zařazení do programu Her v roce 2000 získal pro Jihoafrickou republiku Schoeman. Na vítěze ztratil 42 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Triatlon ovládli britští bratři Brownleeové

Triatlon:

Muži: 1. A. Brownlee 1:45:01, 2. J. Brownlee (oba Brit.) -6, 3. Schoeman -42, 4. Murray (oba JAR) -49, 5. Pereira (Portug.) -51, 6. Van Riel (Belg.) -1:02, 7. Luis (Fr.) -1:11, 8. Mola (Šp.) -1:25.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články