Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Třetí zlatá z OH? Budu ráda za každou medaili, říká Špotáková před finále

Rio de Janeiro - Pokud se české oštěpařce Barboře Špotákové podaří hodit na olympijských hrách v Riu de Janeiro nejdále ze všech účastnic atletické soutěže, vyrovnala by se zlatým hattrickem bývalému českému reprezentantovi Janu Železnému, který také hodil na OH třikrát zlatou vzdálenost. Sama Barbora Špotáková ale bere tlak na výkon s nadhledem a říká, že by v současné chvíli byla ráda za jakýkoliv cenný kov na krku.

Je nám líto, video expirovalo.
Barbora Špotáková před finále: Budu ráda za jakoukoli medaili

Janu Železnému vděčí česká závodnice za to, že ze sedmiboje přesedlala na oštěp. "Vlastně mě všechno naučil Honza, bez něj bych neměla ani jednu medaili," hodnotí atletka přínos Jana Železného. Se svým vzorem Barbora Špotáková pět let spolupracovala a pod jeho vedením obhájila na olympiádě v Londýně nejvyšší stupínek. Na Hrách v Riu útočí pod taktovkou Rudolfa Černého, který ji dovedl k prvnímu olympijskému triumfu, na třetí zlato.

Zvědavý je i Norský šampion

Dvojnásobný olympijský vítěz v hodu oštěpem Andreas Thorkildsen z Norska ví, jak nesmírně obtížné je třikrát na Hrách vyhrát. "Je tedy pravda, že Janu Železnému se to podařilo. Ale vezměme si finále koulařek - u Valerie Adamsové to strašně dlouho vypadalo, že potřetí olympiádu vyhraje, ale nakonec měla jen stříbro a má tak stále dvě zlaté medaile, jako spousta dalších atletů. Je fakt těžké třikrát zvítězit. Takže nechme se překvapit, jestli se to Barboře podaří," je zvědavý norský reprezentant.

Česká oštěpařka hodlá do závodu dát všechno, ale přiznává, že mluvit o zlatě je pro ni před finálovou soutěží obtížné. "Řeknu to asi takhle, budu ráda za každou medaili," uzavírá svůj rozhovor pro Českou televizi. Jediným, kdo dosud v Riu dosáhl na zlatý hattrick, byl jamajský sprinter Usain Bolt, který suverénně opanoval královskou atletickou disciplínu sprintu na 100 metrů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články