Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Teď je potřeba udělat druhý krok, řekl Železný po úspěšné kvalifikaci

Rio de Janeiro - Jeho svěřenci udělali první krok, nyní bude trenér oštěpařů Jan Železný čekat na ten druhý. Poprvé má tři závodníky, Vítězslava Veselého, Jakuba Vadlejch a Petra Frydrycha, na velké světové akci ve finále. Světový rekordman a trojnásobný olympijský vítěz Železný věří v alespoň jednu medaili, byť se už několikrát nechal slyšel, že sní o kompletních stupních vítězů.

Trenér Jan Železný při setkání s novináři na OH v Riu
zdroj: ČTK autor: Alföldi Tibor

"Já to beru tak, že ten, kdo se dostane na olympiádu, už je úspěšnej. A když se dostane z kvalifikace, tak je obrovsky úspěšnej. Ale prostě se bere hlavně ta medaile," řekl Železný. "Jsem hrozně rád, že se to podařilo. Kvůli tomu jsme sem jeli, ale je to teprve první krok. Teď je potřeba udělat ještě ten druhej," prohlásil trojnásobný mistr světa.

Kdyby jeho svěřenci, obzvlášť Vadlejch a Veselý, házeli ve finále jako při rozcvičování na kvalifikaci, byl by Železný spokojený. "Házeli daleko líp technicky než potom v závodu. Kdyby takhle v tom finále házeli, tak by to bylo zajímavý," podotkl Železný. Výkon Frydrycha ho potěšil. "Málokdo mu věřil a třetím hodem to trefil, takže snad se v něm něco ještě probudí."

Za kvalitní výkon v kvalifikaci mohl podle něj fakt, že se házelo večer. Navíc je na stadionu rychlé mondo a také nefoukal vítr. "Výkony vyskočí výš, než když je to brzo ráno. Samozřejmě to není našeho času, ale kluci jsou aklimatizovaní, takže ty odpolední nebo večerní kvalifikace jsou vždy lepší," řekl Železný. "Dá se hodit daleko. Sektor je dobrej, dlouhej, nefouká," dodal s vidinou sobotního finálového úspěchu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články