Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sundalo mě to. Neměli mi dávat naději, řekl Fuksa o situaci po semifinále

Rio de Janeiro – Ve finále B předvedl nejlepší výkon a po výhře na olympiádě v závodě na 200 metrů obsadil deváté místo. Martina Fuksu však i nadále trápí situace ze semifinále, kdy podlehl falešné postupové naději. I když znal klíč, uvěřil chybnému výroku rozhodčích a dlouho si myslel, že pojede o medaile.

Martin Fuksa
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

Když Fuksa dokončil ve středu rozjížďku na dvoustovce na čtvrté pozici, smířil se s tím, že jízdu pokazil a ve finále A nebude. "Byl jsem smutnej a naštvanej, protože se mi jízda nepovedla. Byl jsem smířený s tím, že jsem to podělal," uvedl český kanoista. "Pak jsem ale dostal falešnou naději a začal jí věřit, i když jsem měl pochybnosti," přiznal.

Když svoje jméno uviděl ve startovní listině finálové jízdy o medaile, chtěl tomu věřit. "Věděl jsem, že nemám postoupit, ale když mi to takhle dali, věřil jsem tomu a moc jsem mezi nimi chtěl být," líčil. Když se ale dozvěděl, že výsledky byly revidovány, byl o to víc smutný. "Sundalo mě to. Neměli mi dávat tu naději," prohlásil.

Šéftrenér reprezentace Pavel Hottmar za něj okamžitě začal bojovat u jury, i když bylo dopředu jasné, že to je marná snaha. Fuksa ale chtěl ukázat, že na finále A měl, motivaci hledat nemusel. "Chtěl jsem ukázat to nejlepší. Vyhrál jsem, měl jsem dobrý čas, takže jsem ukázal, že jsem mohl bojovat s nejlepšími," komentoval pátý nejrychlejší čas dne.

Pořád přemýšlí, kde se stala chyba. Proč se mu nevydařila jeho hlavní disciplína na kilometru, na níž je vicemistrem světa. "Vůbec nevím, ten kilometr se mi nejel, jak jsem zvyklý. Nenašel jsem si tam tu svoji pohodu, prostě jsem byl pomalej, pocit nikoho nezajímá," uvedl.

Dvoustovkou si alespoň trochu spravil náladu, i když stejně našel negativum. "Radši bych jel to finále A. I kdybych tam byl poslední, bylo by to pro mě lepší, než být první ve finále B," řekl a neodpustil si za cílem gesto, při kterém prsty ukázal písmenko A. "Budu makat dál a doufat, že jednou medaili na olympiádě získám," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články