Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Suchánek může vybojovat první českou medaili, zahraje si o bronz

Rio de Janeiro – Stolní tenista Jiří Suchánek se může na paralympijských hrách v Riu de Janeiro stát prvním českým medailistou. V Brazílii se probojoval do semifinále, v němž dnes podlehl nejvýše nasazenému Fabienu Lamiraultovi z Francie 1:3 a o bronz bude v úterý večer hrát s jeho krajanem Stéphanem Molliensem.

V sobotním čtvrtfinále porazil vozíčkář Suchánek předsedu Slovenského paralympijského výboru Jána Riapoše 3:2, přestože už prohrával 0:2 na sety. "Když jsem na jiných turnajích vypadl brzy, vždycky mě to mrzelo, že si nemohu vychutnat atmosféru déle. Takže tady si maximálně užívám, že jsem to pro změnu já, na koho se ostatní chodí dívat. A podpora z hlediště byla dnes skutečně znát," uvedl Suchánek.

První den atletických soutěží přinesl české výpravě dvě sedmá místa, o které se postarali Daniel Hýna v běhu na 1500 metrů a Eva Berná v hodu oštěpem. Zkušená Eva Kacanu obsadila ve vrhu koulí, v němž má zlato z Pekingu 2008, osmé místo.

Osmí skončili i cyklista Ivo Koblasa v časovce na jeden kilometr a plavkyně Vendula Dušková na 100 m prsa. Ještě lépe dopadli dráhaři ve stíhacím závodu na 4000 metrů: Jiří Ježek a Tomáš Kajnar byli šestí, Jiří Bouška sedmý.

Je nám líto, video expirovalo.
Suchánek: Trenér mě sepsul
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články