Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek si olympijskou čtyřhru zahraje po boku Rosola

Třinec – Při neúčasti Tomáše Berdycha a Karolíny Plíškové na olympiádě v Riu se čeští tenisté přeskupili do dvou nových týmů pro čtyřhru. O medaili v Brazílii zabojuje Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou a Lukáš Rosol s Radkem Štěpánkem, kterému hrozilo, že o olympiádu přijde.

Sport
zdroj: ČT4

Změny v české nominaci vznikly poté, co v sobotu Berdych s Plíškovou oznámili, že do Ria nepojedou kvůli obavám z viru zika. Berdych přitom měl hrát debla se Štěpánkem a Plíšková s Šafářovou. Nové dvojice již byly oficiálně nahlášeny Českému olympijskému výboru i Mezinárodní tenisové federaci (ITF).

"Sportovní komise tenisového svazu (ČTS) rozhodla, že postaví nejsilnější dostupný mužský deblový pár ve složení Štěpánek, Rosol. Hodiny nejistoty jsou v tuto chvíli vyřešeny a Štěpánek jede na olympiádu," oznámil Karel Tejkal, mluvčí daviscupového týmu, po čtvrtfinálové prohře tenistů s Francií v Třinci.

Je nám líto, video expirovalo.
Radek Štěpánek bude hrát v Riu čtyřhru s Lukášem Rosolem

Sedmatřicetiletému Štěpánkovi reálně hrozilo, že na olympiádu nepojede, protože do dvouhry se nedostal a doufal v boj o medaili s Berdychem ve čtyřhře. "Jsem rád, že to dobře dopadlo a můžu se lvíčkem na prsou odjet na olympiádu. Mám z toho velkou radost a momentálně je to i obrovská úleva," řekl Štěpánek médiím. "S Radkem se na olympiádu těším a jedeme tam bojovat o medaili," vyhlásil Rosol.

O čtyřhru tak přijde Jiří Veselý, který měl hrát původně s Rosolem. Veselého ale čeká dvouhra stejně jako Rosola, Petru Kvitovou, Šafářovou a Strýcovou. Čtyřhru budou hrát i stříbrné medailistky z Londýna 2012 Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou.

Teoreticky by Česko mohlo mít zastoupení i ve smíšené čtyřhře, do které se bude přihlašovat 9. srpna v Riu z hráčů, kteří už jsou na olympiádě. V úvahu tak nejspíše připadá Štěpánek s někým ze čtveřice Šafářová, Strýcová, Hlaváčková, Hradecká. "Předjímat s kým, je hodně předčasné," řekl Štěpánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články